Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, Canik Başarı Üniversitesi öğretim üyelerine Filipinler'de yaşanan felaketi anlattı. Başbay, "Kimse Yok Mu orada yaraları sarmaya devam ediyor." dedi.

Samsun'da ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Cemil Başbay, yaklaşık bir ay kaldığı Filipinler'deki izlenimlerini, Canik Başarı Üniversitesi öğretim üyelerine aktardı. Başbay, tayfun felaketiyle açılan derin yaraların Kimse Yok Mu gibi yardım kuruluşlarının katkılarıyla kapatıldığını söyledi.

Canik Başarı Üniversitesi Toplantı Salonu'nda yapılan seminere, öğretim üyeleri ve akademisyenler katıldı. Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Kimse Yok Mu'nun yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Programa konuşmacı olarak katılan Şube Müdürü Cemil Başbay da Filipinler'i vuran tayfun nedeniyle bölgenin adeta yerle bir olduğunu belirtti.

Başbay, "Kimse Yok Mu bünyesinde kurulan ASYA arama kurtarma ekipleri, bölgeye ulaşan ilk yardım kuruluşu olmuştur. Türkiye'den yüzlerce kilometre ötedeki bir felakete duyarsız kalmadık. İlk günden itibaren orada faaliyetlerimiz devam ediyor, yaralar sarılıyor. Günlük sıcak yemek çıkıyor, gıda kolileri dağıtılıyor. Yetimhane ve kadın sığınma evinin açılışını yaptık. Oradaki insanlar, Türkiye'den geldik deyince boynumuza sarılıyor." diye konuştu.

Canik Başarı Üniversitesi ile ortaklaşa pek çok program yapılabileceğini söyleyen Cemil Başbay, "Bir program düzenleyerek Filipinler'e gidebiliriz. Katarakt hastalarının yoğun olduğu Sudan Darfur'da, Kimse Yok Mu ameliyatlar yapıyor. 100 dolara bir insanın dünyayı görmesine vesile olabiliyorsunuz. Ortaklaşa yapılacak pek çok projemiz olabilir. Bunun için sizlerin katkılarını bekliyoruz. Bir insana karşılıksız yardım eli uzatmak, ona vesile olmak anlatılamayacak bir duygu. Bu yardımlar, sizin gibi fedakar ve duyarlı insanlarımızın yardımlarıyla gerçekleşiyor. Kimi bağış yapıyor, kimisi ailesinden, işinden fedakarlık ediyor, dünyanın 'Kimse Yok Mu' diyen her yerine iyilik dalgası ulaştırmak için çalışıyor." şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu'nun alan el ile veren el arasında bir köprü vazifesi yaptığını belirten Müdür Cemil Başbay, "Hayırseverlerimizin katkılarıyla yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz devam ediyor. Kimse Yok Mu, kamu yararına çalışan bir dernektir. Yapılan bağışlar, vergiden düşülebiliyor. Yurt içi ve yurt dışı bağışlarınızı derneğimiz aracılığı ile yapabilirsiniz." diyerek sözlerini tamamladı.