Kuzey Kore'de basılan bir dergide, cep telefonuyla konuşmanın adap ve ahlak kurallarının yayınlandığı bildirildi.

Kuzey Kore'de son zamanlar sayısı artan cep telefonu kullanıcılarına yönelik toplum içinde telefonla konuşma adabını öğreten 'Telefonla konuşma görgü kuralları' isimli makalenin aylık bir dergide yayınlandığı bildirildi.

Makalede, toplumda cep telefonuyla konuşan şahıslara, ilk önce kendisini aradığı kişiye tanıtması, derdini anlatmadan önce "Merhaba, Siz misiniz, yoldaş Yeong-cheol?" gibi nazik ifadelerle konuşmaya başlamasının önemi vurgulandığı belirtildi.

Ayrıca makalede, toplum içinde cep telefonuyla konuşurken herkesi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmanın çok "düşüncesiz ve kaba davranış" olduğu ve bu gibi davranışlardan uzak durulması tavsiye ediliyor.

Bilgi alışverişi ve telefon konuşmalarının sıkı bir şekilde dinlenildiği komünist Kuzey Kore'de, son zamanlar cep telefonu kullanıcı sayısının hızlı şekilde artarak 2 buçuk milyona ulaştığı kaydediliyor.

Kuzey Kore'de, Mısır'ın Orascom Telecom şirketiyle ortaklaşa kurduğu sadece bir tane Koryolink isimli mobil telefon şirketinin olduğu biliniyor.