Öte yandan, Londra Belediyesi Zabıta ve Suç Ofisi'nden verilen rakamların Londra'da kayda geçmeyen nefret suçları nedeniyle gerçek figürü yansıtmadığı belirtiliyor.

KUCAKLAYICI MESAJ

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ise bu suçları işleyenlerin tutuklanacağını ve sıfır tolerans ile cezalandırılacaklarını beyan etti. Khan, “Londra çeşitliliği kutladığımız, değer verdiğimiz ve kucakladığımız bir yerdir” dedi.

Başkan, “Tüm Londralıları bir araya toplanmaya ve şehrimizin bizim yaşam biçimlerimizi yıkmak ve zarar vermek isteyenler tarafından asla bölünemeyeceğine dair dünyaya açık bir mesaj göndermeye çağırıyorum” diye ekledi.

TERÖR SALDIRILARI İSLAM'A MAL EDİLDİ

Londra Köprüsü'nde sekiz kişinin terör saldırısıyla öldürülmesinin ardından Belediye Başkanı Sadıq Khan şehirde günlük olarak yaşanan İslamafobi saldırılarında da yüzde 40 artış olduğunu vurguladı.

Müslüman liderler ve polis de bu artışın geçen yıl Londra Köprüsü ve Manchester Arena'ya yapılan terör saldırılarıyla bağlantılı olduğunu ifade etti.

GERİLİM YÜKSELDİ

İngiltere'de İslamafobiyi yenmek için mücadele eden Tell Mama adlı kampanya grubunun yöneticisi Iman Atta, 'artan saldırıların Müslüman toplumlarda yüksek bir gerilim seviyesi yarattığını” belirtti.

Terör saldırılarının dalga etkisi yaratarak İslamafobik saldırıları tetiklediğini ve marjinal bir artışa neden olduğunu dile getirdi.

AVRUPA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI ARTTI

2016 yılında İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmayı oylaması sürecinde göç üzerine odaklanan tartışmalarda Avrupa nefret suçlarının artması nedeniyle kınanıyor.

Nefret suçları ise fiziksel saldırı, mülke zarar verme, kabadayılık ve taciz şeklinde vuku buluyor.

Kaynak: Time Türk