Rusya'nın başkenti Moskova’da yaşayan Türk vatandaşları, cumhurbaşkanı seçimleri için Türkiye Büyükelçiliği’nde kurulan seçim sandığında bugün oy vermeye başladı. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan seçmenler, seçimlerden sonra Türkiye’nin bulunduğu gergin ortamından bir an önce kurtulması dileğinde bulundu.

MOSKOVA’DA 9 BİN SEÇMEN VAR

Cihan’a konuşan Türkiye Moskova Büyükelçiliği 3 nolu sandık kurulu Başkanı Mehmet Akif Koç, Rusya'daki Türkiye başkonsoloslukların da da seçim işlemlerinin yapıldığını ifade etti. Koç, “Vatandaşlar 3 gün boyunca elçilik ve Rusya’daki diğer başkonsolosluklarımızda yerel saat ile 08.00-17.00 arasında oy kullanabilecek. Moskova’da yaklaşık 9 bin seçmenimiz var. Sabah saatleri olduğu için fazla gelen yok, öğleden sonra artış olacağını bekliyoruz. Cumartesi günü daha yoğun şekilde oy kullanılacağını düşünüyoruz. Oy verme işlemi 2 dakikada bitiyor." dedi.

MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Eşiyle gelen Türk vatandaş Muhammed Sait Köse, “Vatan ve milletimize hayırlı olsun. Tek temennimiz bu. Sanırım dünya çapında oy kullananlardan biriyiz. Böylece cumhurbaşkanlığı seçimlerine böyle katkımız oldu. İlk defa yurtdışında oy kullandım, enteresan oldu. Her kes Ağustos ayının 10’u beklerken, biz Temmuz sonunda oyumuzu kullandık. Memlekette yaşamasak da memleket için bir faydamızın olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Bertan Gökdemir, “Rusya’da 1,5 yıldır burdayız, çalışıyoruz. Rahat ve güzel ortamda oyumuzu kullandık. İnşallah vatanımıza ve milletimize hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

Gökdemir'in eşi Melis Gökdemir ise, “Burada böyle bir standın kurulması işimizi kolaylaştırdı. Vatanımıza hayırlı olsun diliyoruz. Bu seçimlerden sonra ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır. Online sistemi üzerinde böyle seçim işlemlerinin yapılması işimizi kolaylaştırdı. Rahat şekilde oyumuzu kullandık, yeni seçim sistemi gayet başarılı.” dedi.

Atasoy Erkan isimli seçmen ise , “Rusya’da çalışıyorum. Burada seçim ortamı beklediğiminden daha rahat ve güzel. Kargaşa yok, 2 dakikada oy verme işlemi hallettik. Öncesinde internette rezervasyon işlemlerini kolay şekilde yaptık. Oyumuzu verdik ve ülkemizin bulunduğu gergin ortamından bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Huzurlu ortam istiyoruz, diğerleri ikinci planda.” diye dileklerde bulundu.