Suriye’de 6 yıldır devam eden Müslüman kıyımı son ateşkesin ardından hızlandı. Rusya ve Esed rejimi Halep’e bomba yağdırdı. 6,5 milyar insanın gözleri önünde kadınlar, çocuklar, kundaktaki bebekler katledildi. BM, AB ve ABD katliamı her zamanki gibi kınamakla yetindi.
ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül’de sağlanan ateşkesin 19 Eylül’de bittiğini açıklayan Esed rejimi, Halep’i kan gölüne çevirdi. 6 günde Halep’te 359 sivili öldüren Esed rejimi ve Rusya’nın saldırıları sonrası yansıyan görüntüler, görenleri ağlattı. Uluslararası toplum ‘kınama’ açıklamaları yayınlamaya devam ederken, masum çocuklar ve kadınlar ölümle burun buruna bir yaşam mücadelesi vermeyi sürdürüyor.

BM dehşet içindeymiş

Son yıllarda dünyada yaşanan zulümleri istatistiki bilgi olarak dünya gündemine taşımaktan başka hiçbir işe yaramayan Birleşmiş Milletler, katliamı yine kınayarak geçiştirdi. BM Genel Sekreterliği’nden, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun adına yapılan açıklamada, Halep’te sivillere yönelik hava saldırılarının “savaş suçu” teşkil edebileceğini bildirildi. Açıklamada; Ban’ın, Halep’te çatışmaların artması ve savaşın başından bu yana en yoğun bombalamanın yaşanması nedeniyle “dehşete düştüğü” belirtildi.

Avrupa Birliği (AB), Suriye’de rejim ile destekçilerinin Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı sivillere yönelik saldırıların kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydetti. AB tarafından yapılan açıklamada son 48 saat içerisinde Halep’te durumun hızla ve dramatik şekilde kötüye gittiğine işaret edilerek, masum ve sivillerin ayrım gözetmeksizin bombalanmasının, saldırıya uğramasının, insani yardımdan mahrum bırakılmasının ve suyunun kesilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğu ve kesinlikle kabul edilemeyeceği belirtildi.

Halep’te masum insanların çektikleri eziyetin tüm insanlığa karşı yapılmış bir hakaret olduğunu ifade edilen açıklamada, rejim ve silahlı muhalifler üzerinde etkisi olan tüm ülkelere, tarafların saldırılara son vermeleri için azami baskıda bulunmaları çağrısı yapıldı.

“Halep yanıyor”

Saldırılarda sivil savunma merkezilerinin ağır bombardımanla zarar görmesi sebebiyle kentte enkaz çalışmaları kısıtlı imkanlarla sürdürülüyor. Bölgeye ulaşmaya çalışan ambulanslar da misket ve havan bombalarının hedefi oluyor. Sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys ‘’Rus savaş uçakları Halep’in muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerini deprem etkisi yaratan bombalarla vuruyor. Bu bombaların tahrip gücü daha önce kullanılanlardan çok daha güçlü” ifadelerini kullandı. Suriyeli aktivistlerden Bahaa al-Halabi ise “Yerin sarsıldığını hissettik, ayaklarımız altında sallanıyordu, Halep yanıyor” ifadelerini kullandı.

#MassacreInAleppo #HalepteKatliamVar

Esed ve Rusya Halep’te, Bustan el Kasr, Meşhed, Kellese, Salihiyin, Firdevs, Şeyh Hadır, Ensari, Bustan el Başa, Ard Hamra, Sahur, Tarik el Bab, Karm Hamud, Muyesir, Merce semtleri ile Etarib ilçelerini bombalarken; Müslümanlar da twitter üzerinden bu katliamı lanetledi. #MassacreInAleppo ve #HalepteKatliamVar etiketleri ile bölgeden gelen fotoğrafları paylaşan Müslümanlar başta katil Esed olmak üzere Halep’i kan gölüne çeviren zalimleri lanetleyerek vazifelerin yerine getirmenin huzuru ile başlarını yastığa rahatça koydular. 

SON ÇAĞRI

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), geçtiğimiz günlerde dost ve kardeş ülke hükümetlerine, Halep ve tüm Suriye’de, hayatta kalan son insanları kurtarmak ve bombardımanları durdurmak için harekete geçme çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler, Suriye’de, Pazartesi günü ateşkesin bozulmasının ardından yoğunlaşan savaş nedeniyle yaklaşık 2 milyon kişinin susuz kaldığını açıkladı. BM’nin çocuklara yardım örgütü UNICEF’in sözcüsü Kieran Dwyer, “Halep’in doğusuna ve batısına; tüm Halep genelinde yaklaşık 2 milyon kişiye su verilemiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diriliş Postası