İrlanda Kuzey Antrim Bölgesi parlamento üyesi ve Demokratik Birlik Partisi üyesi olan Ian Paisley Jr, Müslüman karşıtı tweetleri ve çıkışlarıyla tanınan medya figürü Katie Hopkins’in Ramazan’la bağlantılı Müslümanları kötüleyen bir tweetini paylaştığı için özür diledi.

Eski LBC yayıncısı ve Müslüman karşıtı söylemleriyle tanınan Katie Hopkins geçen ay Ramazan ile Londra'da cinayet suçlarının oranı arasında bağlantı kuran bir tweet atmıştı. Tweetinde, “Londra New York'tan daha yüksek cinayet suçu oranına sahip… Ve Ramazan henüz başlamadı…” ifadelerini kullanmıştı.

PAISLEY: TWEETIN MÜSLÜMANLARLA İLGİLİ KISMINI FARKETMEMİŞİM

North Antrim parlamento üyesi Ian Paisley ise bu mesajı yeniden paylaşarak hem kendi partisinden hem de Müslüman toplumdan tepki çekti. Dün gece tweeti yeniden paylaştığı için özürdileyen politikacı, tweetin kalan kısmını okumadan paylaştığını öne sürdü. “Yaptığım hatayı kabul ediyorum. Bir tweet okudum ve Londra'da suç oranlarını tekrar paylaştım. Ramazan'la bağlantı kuran kısmın farkına varmadım. Bana söylenildiği zaman hemen paylaşımı sildim. Gücenmeye sebep olduğu için çok özür dilerim.”

MÜSLÜMANLAR: PAISLEY DURUŞUNU AÇIKÇA BELİRLESİN

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast İslam Merkezi'nden yapılan açıklamada ise, Paisley'in özürünün kabul edildiği ancak duruşuna açıklık getirmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşların tamamına yönelik inancına bakmaksızın eşitliğe bağlı kaldığına ve yobazlıktan nefret ettiğine dair duruşunu doğrulamasını istediler. Merkez ayrıca yereldeki Müslüman toplumuyla buluşması için Paisley'ı davet etti.

KATIE HOPKINS VE MÜSLÜMAN NEFRETİ YENİ DEĞİL

Bir fotoğrafında İsrail'i seviyorum tişörtüyle görülen Hopkins ise geçmişte de göçmenler, Müslümanlar ve mülteciler hakkında tartışmalara yol açacak paylaşımlar yapmıştı. Geçen yıl Mayıs ayında terörist saldırılar için nihai bir çözüm bulunması çağrısı yaparken, 2014 yılında paylaştığı tweetlerde ise yine Ramazan üzerinden, “Bütün Müslüman militanlara mutlu Ramazanlar – orucunuzu bozmak için size lezzetli bir kek daha. #merrychristmas” yazmış ve paylaşımında üzerinde IŞID yazan bir pastanın fotoğrafını yayınlamıştı. Bir diğerinde ise “Gay olmak güzel” hashtagıyla “Ramazan'ı mı kutluyorsunuz? İşte size lezzetli bir kek fotoğrafı. Gökkuşağı kek. #itsgoodtobegay” demişti. Bu tweette ise fotoğraf gay ve lezbiyenleri temsil eden gökkuşağı bayrağına atıfta bulunuyordu.

Kaynak: Time Türk