ABD Başkanı Barack Obama'nın Gazze’deki durumla ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Başban Obama, görüşmede Hamas ve Gazze’deki diğer terör örgütleri tarafından İsrail’e yapılan roket saldırılarını bir kez daha kınadı ve İsrail’in bu saldırlara karşı kendisini savunmaya hakkı olduğunu belirtti. Bölgede gerilimin daha fazla artma riskine karşın endişelerini aktaran Obama, tüm tarafların sivillerin yaşamlarını korumak ve sükuneti yeniden sağlamak için ellerinden gelen bütün çabaları göstermeleri gerektiğini kaydetti. Obama, ABD’nin Kasım 2012’deki ateşkes anlaşmasına dönülmesi dahil, taraflar arasındaki düşmanlıkların sona erdirilmesine katkı sağlamaya hazır olduğunu aktardı.

Telefon görüşmesinde Obama, 3 Yahudi gencin ölü bulunmasıyla ilgili İsrail halkına taziye dileklerini bir kez daha tekrarlayarak, Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırılarak öldürülmesi olayında şüphelilerin gözaltına alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Obama ayrıca, İsrail askerleri tarafından dövülen Amerikan vatandaşı Tarık Hudayr’ın olayı ile ilgili endişelerini dile getirerek, İsrail’in olayı aydınlatmaya yönelik çabalarını takdir etti.