Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Kobani'nin ihtiyaç duyduğu ağır silahları göndereceklerini ifade etti.

Peşmerge'nin yurtdşına gönderilmesine yönelik hükümet tezkeresi nedeni ile özel bir oturum düzenleyen Irak Kürdistan Parlamentosu, oy birliği ile tezkereyi kabul etti.

Parlamento çıkışında basın mensuplarına konuşan Mustafa Said Kadir, tezkere kararın parlamentodan çıkmasını tarihi bir karar olarak nitelendirdi.

Türkiye ve ABD yetkilileri ile uzun bir görüşmelerden sonra Kobani'ye Peşmerge güçlerinin gönderilmesi kararı alındığını söyleyen Kadir, bugün parlamentoda çıkan kararın ise Kürdistan halkının tamamı tarafından olumlu bir karar olarak nitelendirdiğini ifade etti.

TÜRKMENLER DE TEZKEREYE OY VERDİ

Bugün Irak Kürdistan Parlamentosunda düzenlenen oturuma katılan 5 Türkmen milletvekili de tezkereye 'evet' oyu vedi.

Cihan Haber Ajansına konuşan Türkmen Milletvekili Aydın Maruf, parlamentodan çıkan kararı tarihi bir karar olarak nitelendirdi.

Maruf, "1970 yılında Irak Ordusu yurtdışına çıkma kararı almıştı. Bugün 50 yıl sonra tekrar bu karar alındı, ancak bu sefer Peşmerge'ye nasip oldu. Biz Türkmenler olarak Kobani'daki insani durumdan dolayı onayladık. Aynı anda Türkiye hükümeti de bu yönde karar almıştır, tabiî ki Türkiye'nin kararı önemliydi. Geçmişte Türkiye'nin tavrı eleştiriliyordu, ancak Türkiye Peşmerge'ye izin vererek, insanlıktan yana olduğunu herkese ispatlamıştır." şeklinde konuştu.