Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi’nde yaptığı değerlendirmede renkli devrim ya da dışarıdan organize edilen provokasyonlarla yönetimlerin değiştirilmesinin hedeflendiğini, bunun eski Sovyet coğrafyası ve diğer bölgelere yıkım getirdiğini söyledi.

Bu tür senaryoların eski Sovyet coğrafyası dahil bir bölgede denendiğini kaydeden Putin, “Tüm dünya bunların nasıl yıkıcı sonuçlar getirdiğini gördü… Şu an Rusya’nın egemenliği ya da toprak bütünlüğüne doğrudan bir tehdit yok. Dünya stratejik dengesi bunun garantisi.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın uluslar arası hukuka uygun olarak hareket ettiğini ve ortaklarından da aynı yaklaşımı beklediğini ifade eden Putin, “Rusya, kendi egemenliğinin garantisini sağlıyor.” dedi.

Rus lider Ukrayna üzerinden Rusya’ya yönelik Batılı ülkelerin yaptırım uygulamalarının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Ukrayna’da yönetimin anayasal olmayan yollarla iktidara geldiği eleştirisi getiren Putin, “Evet darbe sonrası seçim yapıldı. Ancak ilginç bir şekilde darbe ile ilgili olan ya da finanse edilen seçim sonrası iktidara geldi… Sonra onlar etnik ve kültürel olarak Rusya’ya yakın halkın yok edilmesine karışmamamızı istiyor. Ya da bize yaptırım uygulamakla tehdit ediyorlar. Bu garip mantık kesinlikle kabul edilemez…” uyarısında bulundu.