RIA Novosti'nin bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,  ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye saldırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

Putin, darbenin BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırımı olmaksızın ve örgütün Şartı'nı ihlal etmeden gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Putin, olayı "terörle mücadelenin ön saflarında yer alan egemen bir devlete karşı bir saldırı eylemi" olarak değerlendirdi.

ABD’nin eylemlerinden dolayı sivil nüfusa ıstırap çektiğini, aslında teröristleri hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti. O da Batılı ülkeler "sinik ihmal gönderme uzmanlar vurguladı OPCW Suriye" ve askeri eylem soruşturmanın sonucunu beklemeden başladı.

 Suriye "Bukami" saldırısı ile savaştı

Putin'e göre, bir kez daha saldırının bahanesi olarak, sivil nüfusa karşı zehirli maddelerin aşamalı bir kullanımı kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Suriye'nin askeri ve sivil altyapısına yapılan bir füze saldırısı, ABD uçaklarının ve gemilerin, İngiliz ve  Fransız hava kuvvetleri ile birlikte, 03:42 Moskova saatinden, 05:10 Moskova saatine kadar, Cumartesi günü gerçekleşmesine neden oldu.

Bakanlığa göre, Suriye askeri hava sahası Shayrat'a düzenlenen Amerikan saldırısı sırasında geçen yıldan fazla bir süredir, 100'den fazla seyir füzesi ve havadan havadan füze Suriye'ye ateş edildi.