Frankfurt’ta 14. kez düzenlenen Türk Film Festivali, Cumartesi ödül töreniyle sona erdi. Bu sene ki yarışmada Reha Erdem’in yönettiği Jin filmi beş farklı dalda ödül kazanarak festivalin en iyi filmi seçildi.

Festivalde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi oyuncu ve en iyi görüntü gibi yedi farklı dalda ödüller dağıtıldı. En iyi Erkek oyuncu ödülünü geçen senede ‘Küf’ filmiyle aynı ödülü kazanan Ercan Kesal alırken, En iyi kadın oyuncu ödülünü ise ‘Halam geldi’ filminin genç oyuncusu Miray Akay ile ‘Zerre’ filminde oynayan Jale Arıkan paylaştı. Festival başkanı Hüseyin Sıtkı hedeflerinin içinde yaşadıkları toplumun bir parçası olmak ve uyum sağlayabilmek için, barış içinde yaşayabilmek için bir katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Festival’de en iyi film seçilen Jin filminin yönetmeni Reha Erdem yeni projesiyle farklı ülkede olması sebebiyle festivale video mesajı gönderdi.

"Yeni filmler peşinde koştuğum için maalesef orada bulunamıyorum. Üzgünüm." diyen Erdem, Jin filmini çekerlerken, bulundukları bölgede kanlı savaşın devam etmekte olduğunu, şimdi ise umutlu bir duruma doğru ilerlediğini ifade etti.

En iyi erkek ödülünü alan Ercan Kesal, festivalde geçtiğimiz sene de aynı dalda ‘Küf’ filmi için ödül aldığını ifade ederken jüride Alman sinemacılarının ağırlıklı olmasının farklılık olduğunu ifade etti. Bir hafta boyunca süren festival çerçevesinde panel ve konserler düzenlenirken yarışmaya katılan filmler okul ve hapishanelerde izletildi.