ABD Başkanı Barack Obama’nın başkanlık seçimlerindeki rakibi ve Cumhuriyetçilerin 2016’da güçlü başkan adaylarından Mitt Romney, Obama’nın hatalarının radikal selefi IŞİD örgütünün güçlenmesine neden olduğunu iddia etti.

New York’ta bir radyo programında konuşan Mitt Romney, başkan olması durumunda IŞİD’i engellemek konusunda Obama’dan daha başarılı olacağını iddia etti. Suriye’de karışıklığın başladığı yıllarda istikrarın sağlanmasına yönelik ölçülü bir yol izlenmesinden yana olduğunu ifade ettiğini söyleyen Romney, “Eğer bu yolu izlemiş olsaydı, IŞİD’in bugün görünmemesi adına iyi bir fırsat olabilirdi.” şeklinde konuştu. Romney böyle bir politakanın Suriye’yi istikrara kavuşturabileceği ve IŞİD gibi terörist grupların büyümesine engelleyebileceğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce Obama’nın istihbarat birimlerince IŞİD konusunda uyarıldığın kaydeden Romney, Obama’nın bu uyarılar karşısında harekete geçmediğini dile getirdi. Romney, “Hatalar yapıldı ve şu anda IŞİD ile karşı karşıyayız.” dedi.

Romney geçtiğimiz hafta kendisiyle yapılan bir röportajda 2016 başkanlık seçimlerinde aday olmaya açık kapı bırakmış, “Başkan olarak yarışmaktan memnun olurum.” ifadesini kullanmıştı.