Rus basınında kimyasal silah saldırısının olmadığı iddia edilerek, buna ilişkin haberlerde Suriye'den bir film setine ilişkin fotoğrafların delil gösterildiği iddia edildi.

Türkiye, Avrupa ülkeleri ve Amerika Duma'da 7 Nisan'da kimyasal saldırı gerçekleştirildiğini teyit ederken Suriye rejimi, İran ve Rusya iddiaları reddediyor.

SNOPES: FİLM SETİ FOTOLARI DELİL OLARAK KULLANILIYOR

Rus yetkililer saldırının “planlanarak sahnelenmiş” olduğunu öne sürerken Snopes.com bu savı reddediyor. Söz konusu internet sitesi, Rusya tarafından bu iddiaya eski film afişlerinin delil olarak gösterildiğini belirtiyor.

The Moscow Times'ın haberine göre hem Channel One hem de Rossia 1 televizyonunun en önemli haber programlarından biri olan “Vesti Nedeli”de bu iddia ile brilikte Suriye doğumlu bir yönetmenin 2016'da çektiği film sahnelerinin arka planda gösterildiği ifade edildi.

Filmden sahnelerin fotoları arka planda dururken, Channel One tv sunucusu, “Batılı politikacılar ve medya, Suriye Duma'da kimyasal saldırı olduğuna dair açık deliller varken görmezden geliyorlar” dedi.

Kaynak: Time Türk