Rusya'nın ABD Büyükelçisi, Rusya'nın ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik bir askeri saldırısına yanıt vereceğini söyledi. Ancak, CNN muhabiri saldırının kendisinin oldukça sınırlı olduğunu, dolayısıyla Rusya'nın endişe duymadığını ve gerginliklerin tırmanma yolunu takip etmeyeceğini belirtti.

Washington'daki Rusya Büyükelçiliği, Suriye'ye yönelik saldırılara sert tepki gösterdi.

CYRIL VANEA, CNN sunucusu

Twitter'da yayınlanan Rus büyükelçisi Anatoly Antonov'un ifadesi şöyle diyor: “Önceden planlanmış bir senaryo dahil edildi. Yine tehdit altındayız. Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Onların tüm sorumluluğu Washington, Londra ve Paris'te yatıyor."

Bize Rus tepkisi hakkında daha fazla bilgi verecek olan Sam Kylie'den doğrudan dahil olmak üzere. Sam, Cyril'in dokunduğundan bahsetmişken - CNN'nin, Fransız savunma bakanı, Rusya'nın önceden grev konusunda uyarıldığını doğruladığını belirten bir itiraz aldığını da not edeceğim; Bu mesajı zaten görmüş olup olmadığınızı bilmiyorum, belki bundan biraz bahsedeceksiniz ve bu durumun Rusya ile ilişkilerin ağırlaştırılma olasılığını azaltıp azaltmayacağı.

SEM Kyle, Kıdemli Uluslararası Muhabir, CNN

dürüst genellikle durumu bir şekilde etkileyecek olduğunu sanmıyorum: Daha önce ABD Başkanı Donald Trump başkası verilen tüm saldırıları şeması - bu nedenle Suriye bunun olacağını biliyordum, ve, Elbette, Rusya bunu İran'la da biliyordu. Yani, ekipmanı, personeli ve ekipmanları en çok vurulacak alanlardan uzaklaştırmak için bolca zaman vardı ve bu da tam olarak ne yapıldı. Bu üç alan, kesin konuşmak gerekirse, ve saldırıya uğradı - ve Suriye makamlarının haberlere göre, hiçbir ölümle sonuçlandığını ve üç kişi yaralandı. Daha da önemlisi, Rus radarı bile açılmadı - yaklaşımdaki füzeler Rusya'dan herhangi bir cevap vermedi ve hatta takip edilmedi.

Öyleyse, bence, saldırılar, ABD Savunma Bakanı Mattis tarafından daha önce gerçek bir tehdit olarak tahmin edilen kuşkusuz çok fazla tırmanmanın önüne geçecek şekilde çok dikkatli bir şekilde hesaplandı. Son birkaç gündür CNN, Beyaz Saray ve Pentagon'dan gelen raporlarında, cumhurbaşkanı ve savunma bakanı arasında, Duma'daki Khimatka'ya verilen yanıtın ölçeği hakkında bazı anlaşmazlıklar olduğunu bildirdi. Yine de, kimyasal silah kullanımı tekrarlanırsa, bu muhtemelen bir anlık ve çok daha iddialı bir tepkiye yol açacaktır. Fakat şu anda, Rusya'nın çok endişe duymadığını düşünüyorum, beklediğini söylüyor, yani memnuniyetsizliğini dile getiriyor ve konunun kapalı olduğunu umuyor.

Sam, daha önce de söylediğimiz gibi, ABD'nin ABD büyükelçisi, "Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık" dedi. Rusya hakkında bildikleriniz temelinde, ne gibi sonuçlar olabilir?

SAM KAILY

Rus parlamentosu olan Duma'da birkaç gün içinde ABD ve bazı müttefiklere karşı ekonomik karşı anlaşmalara ilişkin bir yasa tasarısını tartışmamız gerekiyor. Bunlar arasında, ilaç, tarım ürünleri, tütün ve titanyum ihracatı üzerindeki kısıtlamalar. Örneğin, Boeing uçaklarının yapımı için titanyumun% 30'u Rusya'dan gelmektedir. Rusya, yalnızca Suriye'deki eylemlerin değil, tabi ki Kırım'ın ilhakının ve aynı zamanda Ukrayna'nın doğusunda istikrarsızlığın devam etmesinin bir sonucu olarak tahammül ettiği cezai tedbirlere tepki olarak jest yapmak istiyor.

Ama bunun ötesinde, kalan sadece bir kelimedir. Duma'daki kemokatın tepkisi çok sınırlıydı ve Rusya'nın cevapsız kalmasına neden olacağını düşünüyorum. Ben çok daha tehlikeli olur gerginlikler şeye dönüşebilir bir senaryo uygulamaya olmaz çünkü tüm kolay nefes düşünüyorsanız Ortadoğu'da Rusya ve ABD arasında askeri bir çatışma.

Evet, ABD’nin bundan kaçınmak istediği anlaşılıyor. Bizimle Moskova'dan Sam'di, teşekkürler.

Malzeme CNN International tarafından sağlanmaktadır.