Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyon yapan Rus jetinin kötü hava koşulları nedeni ile birkaç saniyeliğine Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada, “3 Ekim’de görevini tamamlayan bir Rus uçağı ormanlık ve dağlık alanda Hmeimim’de Rus jetlerinin kullandığı üsse dönerken, birkaç saniyeliğine Türkiye hava sahasını ihlal etti.” dedi.

Rus yetkili, Suriye’de bulunan Rus hava gücü verilerinin objektif bir şekilde değerlendirildiğini, gelecekte bu tür durumlardan kaçınmak için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Hmeimim hava üssünün Türkiye-Suriye sınırına sadece 30 kilometre mesafede olduğunu hatırlatan Konaşenkov, “Belirli iklim şartları kuzeyden geliyor. Burada meydana gelen ihlal kötü hava koşullarından kaynaklandı. Başka komplo teorilerini araştırmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’nde görev yapan askeri ateşe aracılığı ile Rusya Savunma Bakanlığı’nın gerekli açıklamaları Türkiye’ye ilettiğini bilgisini verdi.