Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, doğu ve güney Ukrayna’da yaşanan gelişmeler nedeni ile sınırda askeri tatbikata başladıklarını duyurdu.

“Güçlerin eşit olmadığı çok açık” ifadelerini kullanan Şoygu, “Kendi sivil halkına karşı silah kullanılmaya başlandı. Eğer bugün bu askeri makinalar durdurulmazsa, çok sayıda ölü ve yaralı olabilir. NATO ordularının Polonya ve Baltık ülkelerinde yapacaklarını tatbikatı da Ukrayna’da istikrara yardımcı olamaz.”uyarısında bulundu.

Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna ordusundan 11 bin tam donanımlı askerin güvenlik operasyonlarına katıldığını, 160 tank, 230 zırhlı araç ve çok sayıda savaş uçağının bölgede olduğunu söyledi. Ukrayna’da tansiyonun giderek yükseldiği uyarısında bulunan Şoygu, “22 Nisan’da Kiev yönetimi operasyonlarda aktif aşamaya geçtiğini duyurdu. Şimdiden belirli sayıda yaşama mal oldu. Sağ Sektör’den aşırılıkçı gruplar ve düzenli ordunun hedefinde siviller var. Buna karşılık yerel milis güçleri 2 bin civarında. Yerel polis gücünden elde edilen 100 civarında otomatik silah var...” bilgisini paylaştı.

Ukrayna sınırında yer alan Merkez ve Güney Askeri Birliklerle tatbikata başladıklarını belirli görevleri yerine getirmek için taktik eğitim verildiğini ifade eden Şoygu, “Bununla birlikte hava gücü unsurları da bizim ulusal sınırımızda uçuşlar gerçekleştirecek..” dedi.

Şoygu tatbikatta yer alan asker sayısı ve mühimmatla ilgili bilgi vermedi.

Slavyansk kentinde Kiev askeri birliklerinin önceki gün başlattığı operasyonlarda 5 kişinin öldüğü belirtildi. Milis güçlerin oluşturduğu 3 ayrı kontrol merkezine yapılan saldırıda ölümlerin olduğu ve 1 güvenlik görevlisinin de yaralandığı kaydediliyor.