Almanya’nın başkenti Berlin’de Nisan ve Mayıs ayları arasında hastane raporlarına göre 100.000’den fazla tecavüz vakası görülürken, Doğu Prusya, Pomerania ve Silezya’da 1,4 milyondan fazla tecavüz vakası görüldü.

Hastane raporları, kürtaj işlemlerinin tüm Alman hastanelerinde günlük olarak yapıldığını belirtti.

Sovyet savaş muhabiri olan Natalya Gesse, Sovyetlerin kurbanlarının yaşlarını umursamadığını söyledi. “Rus askerleri her Alman kadına sekizinden seksenine tecavüz ediyordu. Bir tecavüz ordusuydu ”dedi.

Tecavüz vakaları 200.000’den fazla kız ve erkeğin ölümüne neden oldu; özellikle de birçok görgü tanığı kurbanların bu dönemde 70’şer kez tecavüze uğradığını anlattı. Kızıl Ordu askerleri Alman kadınlarına karşı bir tür intikam güdüsüyle kitlesel tecavüz ederlerdi.

İngiliz gazeteci, “altmışlı, yetmişli, hatta seksenli yaşlardaki yaşlı kadınlar da tecavüze boyun eğdirildiler” dedi.

Zapotoczny kitapında, kadın Rus askerlerinin bile, eğlenceli buldukları için tecavüz girişimlerinde bulunduğunu  söyledi.

Putin: Angela zaman zaman bana bira gönderiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in zaman zaman kendisine birkaç şişe bira gönderdiğini söyledi.

‘PUTİN’ isimli film için konuşan Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendisine Doğu Almanya’da KGB ajanı olarak çalıştığı dönemde içtiği ve sevdiği marka biralardan gönderdiğini ifade etti.

 Kaynak: Asyanın Sesi