Bir yandan YPG gibi terör unsurlarını besleyen ABD, diğer yandan da "insani görünümlü" mesajlarla dikkat çekmeye çalışıyor. Terör besicisi ABD'nin lideri Donald Trump, kendisinden farksız Suriye Devlet Başkanı Katil Beşar Esed'i sosyal medyadan tehdit etti.

TRUMP: HAYVAN ESED!

Doğu Guta ve sair bölgelerde gerçekleştiği saldırılar nedniyle başta Türkiye olmak üzere birçok tepki Esed'e yönetildi. Katil Esed'e bir tehdit de ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi.

Duma'da gerçekleşen saldırı sonrasında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Trump, Katil Beşar Esed'i tehdit etti. Hayvan olarak nitelendirdiği Esed'in bedel ödeyeceğini de aktardı.

ABD KENDİ KATLİAMLARINI MASUMLAŞTIRIYOR

Terör besicisi ABD'nin başkanlık koltuğuna oturan Trump, aslında Esed katilinden çokta farklı konumda yer almıyor. Hayvan olarak nitelendirdiği Esed gibi Trump'ta bölge yer alan terörist grupları destekleyerek katliamlara destek veriyor.

Ancak Esed yönetiminin katliamları ABD kuklalığı adına değil, Rusya ve İran desteğiyle gerçekleştirmesi, Trump'ın tepkisini çeken asıl mesele olarak göze çarpıyor.

KİMYASAL SİLAHLA KATLİAM YAPILMIŞTI

Esed daha önceden de kimyasal silah kullanımı ve katliamlarıyla tepki çekmişti. Son tepkiye neden olan eylemi ise Doğu Guta’da muhaliflere yönelik Duma'da kullanılan kimyasal silahlardı. Kimyasal saldırıda sivillerinde aralarında bulunduğu birçok kimse katledilmişti.

Kaynak: Beyaz Gündem