Moskova'daki Vnukovo Havalima'nında meydana gelen kazada Fransız petrol şirketi Total'in CEO'su Christophe De Margerie'nin hayatını kaybetmesi ülkede şok etkisi yaptı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Christophe De Margerie'nin ölümünü büyük bir şok ve üzüntü içerisine öğrendiği kaydedildi. Margerie'nin, hayatını Fransız endüstrisi ve Total Grubu'nu geliştirmeye adadığın vurgulandığı açıklamada, şirketi önde gelen küresel şirketler sınıfına soktuğu belirtildi. Total CEO'sunun yurtdışında Fransız teknolojisinin başarısı için mücadele ettiği aktarıldı. Açıklamada Hollande'ın, Margerie'nin bağımsız karakteri, kendine özgü kişiliği ve ülkesine bağlılığını sürekli takdir ettiği nakledildi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls da "Fransız endüstrisinin büyük kaptanı" olarak nitelendirdiği Christophe De Margerie'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Christophe de Margerie'nin trajik ölümü, ülkemiz ve endüstrimiz için büyük bir şoka neden olmuştur." ifadelerine yer verildi. Total Başkanı'nın çok sevdiği şirketine uluslararası arenada da önemli başarılar kazandırdığına vurgu yapılan açıklamada, Margerie'nin önceliğinin her zaman yenilik olduğu aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı, Margerie'nin samimiyeti ve Fransa'ya bağlılığı ile bir vizyon adamı olduğunu aktardı.

Bu arada Paris Savcılığı'nın kazayla ilgili, 'istemeden ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla soruşturma başlattığı duyuruldu.