"AmeriKAN Baharı" olarak yorumlanarak sosyal medya da yankı bulan ABD'de halkın sokağa dökülmesi, Türkiye halkı tarafından da yakından takip ediliyor. Türkiye'ye demokrasi dersi verme ukalalıklarıyla zaman zaman gündeme gelen ABD'nin, Ortadoğu'da katliam ve kargaşaların arkadasında olduğunu ifade eden paylaşımlar ise daha çok ön plana çıkıyor.

Öte yandan ABD'de halkın sokağa dökülmesiyle başlayan Trump karşıtı eylemlerde şiddet de tırmanıyor. Eylemcilerin mağzalara ve sokaklara zarar verdiği kaydedilen görüntülerin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde bir kişinin öldürülmesiyle kan da akmıştı.

HALKI SOKAĞA KİM DÖKÜYOR

Akşam'da yer alan habere göre; dünyanın birçok ülkesinde meydana gelen karışıklıkların arkasındaki isim olan George Soros, ABD’deki başkanlık seçiminin galibi Trump’a karşı bu kez de kendi halkını sokağa döktü.

ABD MÜLÜMANLARI'DA TEHLİKEDE

Trump radikal çıkışlarıyla da seçim öncesinde dikkat çekmişti. Müslümanların ABD'ye girişlerinin engellenmesi gerektiğini ifade eden Trump, “Başkan seçilmem durumunda tüm camileri kapatacağım” ifadeleriyle de gündem oluşturmuştu. Seçim vaadi olarak tüm göçmenleri ülkelerine geri göndermeyi de vaad eden Trump, birçok kez seçim vaadleriyle gündeme gelmeyi başarmış ve rakibi Clinton'ı da sandıkta yenmişti.

Kaynak: Beyaz Gündem