Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Kye-gwan'ın Trump'ın Kim'le zirveyi iptal etmesine rağmen ABD ile görüşmelere açık olduklarını söylemesinden ABD Başkanı pek memnun kaldı.

İlkin Twitter'dan yanıt veren Trump, ''Kuzey Kore'nin sıcak ve verimli açıklama göndermesi çok iyi haber'' diyerek şöyle devam etti:

''Nereye götüreceğini yakında göreceğiz, umalım uzun ve kalıcı refah ve barışa götürsün. Bunu sadece zaman (ve yetenek) söyleyebilir.''

MATTIS SONRADAN ÇAĞRILDI

Çarşamba gecesi Beyaz Saray'da başlayan hararetli tartışmalar perşembe sabahı devam etti. Son tartışmaların üzerinden bir saat geçmeden Trump zirveyi erteleme kararını açıkladı.

Başta tartışmalara Savunma Bakanı Jim Mattis dahil değildi, ama Trump bir karar vermesi öncesi Mattis'in de aralarına katılmasını istedi.

MATTIS: DİPLOMATLARIMIZ HALLETMEYİ BECERİRSE NEDEN OLMASIN

Sonuçta perşembe günü Kim'e zirveyi erteleme kararını bildiren mektup gönderen Trump, bununla birlikte şartlar elverirse gelecekte zirve düzenleme ihtimaline kapıyı açık bıraktı.

Bugün Mattis'ten 'Kore zirvesiyle ilgili olası güzel haberler olduğu, ABD'li diplomatların sorunları halletmesi halinde zirvenin düzenlenebileceği' açıklaması geldi.