Amerikan Başkanı Donald Trump, eski Başkan Obama’yı İran’a yaptığı bir yardım üzerinden hedef alarak tweet attı. Obama’nın bu konuda gözardı edildiğini, “Hiç ele alınmamış bir gerçek de Obama’nın İran’a 1.7 milyar dolar nakit para yardımı yaptığıdır ve hiçbir soruşturma açılmadı.” şeklinde eleştirdi.
Ani News'in haberlere göre, uluslararası nükleer anlaşmanın uygulanması ve beş Amerikalı'nın serbest bırakılması amaçlı mahkum değişimine ek olarak, Obama yönetimi 2016 başlarında İran'a 1.7 milyar dolar daha gönderdi.

O PARA NEDEN ÖDENDİ?

Doların kullanılmadığı belirtilen ödemenin ise 1979 İran Devrimi'nden hemen önce İran ve Amerika arasında imzalanan bir silah satış sözleşmesiyle ilgili çatışmayı çözmek için yapıldığı iddia edildi.

Beyaz Saray ise o dönemde ödemenin “fidye” amaçlı yapıldığını reddetmişti.

TRUMP'TAN ELEŞTİRİ

Amerikan Başkanı Donald Trump, eski Başkan Obama'yı İran'a yaptığı bir yardım üzerinden hedef alarak tweet attı. Obama'nın bu konuda gözardı edildiğini, “Hiç ele alınmamış bir gerçek de Obama'nın İran'a 1.7 milyar dolar nakit para yardımı yaptığıdır ve hiçbir soruşturma açılmadı.” şeklinde eleştirdi.

Kaynak: Time Türk