Amerikan Başkanı Donald Trump’ın, yeniden seçim kampanyası için Florida okul saldırısından kurtulanları ziyaret ederken görüntülendiği fotoğrafı kullanıldı.

Trump'ın okul saldırısından kurtularak hastanede tedavi gören bir ABD'liyi ziyaret ederken görüntülenmesi ve bu fotoğrafın yeniden seçim kampanyasında kullanılması ülkede tartışmalara yol açtı.

Politik seçim araştırmacısı Matt McDermott kampanya destekçilerine bağış toplamak amacıyla gönderilen e-postanın ekran görüntüsünü çekerek twitter üzerinden paylaştı. McDermott, “İnanılmaz: Trump kampanyası şimdi Parkland silahlı saldırısının ve saldırıdan kurtulanların fotoğraflarını yeniden seçime para toplamak için paylaştı” dedi.

TRUMP'IN HESAPLARINDAN PAYLAŞILDI

Başkan Trump'ın instagram ve twitter hesaplarından da aynı kampanya fotoğrafı paylaşıldı. Bağış toplama mesajına eklenen fotoğrafta Başkan Trump, Margory Stoneman Douglas High school öğrencisi Maddy Wilford'u hastanede ziyaret ederken görüntülendi. Twitter kullanıcılarının online bir hesabı ziyaret etmesi ve bağış yapması için link eklenen fotoğrafı paylaşması sonrasında etik tartışmalar doğdu.

CNN de konuya dair haber yaparak Wilford'un fotosunu paylaştı.

LAS VEGAS KATLİAMINI DA SEÇİM MALZEMESİ YAPMIŞLARDI

McDermott ise 2017 Las Vegas katliamı sonrasında da Trump kampanyasının bir bağış toplama mesajı attığını tweetledi “Dikkat çekecek şekilde, Trump kampanyasının Parkland'ı bağış toplamak için kullanması, onların ulusal bir trajediyi para toplamak için kullanmasında bir ilk değil. Kampanya Las Vegas kitlesel saldırısını da bilfiil kullanmıştı” diye yazdı.

Maddy Wilford 21 Şubat 2018'de hastaneden taburcu edildi.

Kaynak: Time Türk