Radikal selefi IŞİD terör örgütünün 101 gün önce Musul Başkonsolosluğu’ndan kaçırdığı 49 personelin serbest bırakılması Fransız medyasında geniş yankı buldu.

Fransız Haber Ajansı AFP’nin flaş olarak duyurduğu haberde, Türk rehinelerin serbest bırakıldığı ve sağ salim Türkiye'ye ulaştığı aktarıldı.

Le Monde gazetesi ise “IŞİD tarafından kaçırılan 49 Türk serbest” başlığını kullandığı haberinde, Türkiye’nin geçen hafta Amerika önderliğindeki koalisyon ülkelerinin IŞİD'e karşı düzenleyeceği askeri operasyona, rehinelerin hayatını korumak amacıyla katılmadığına vurgu yapıldı. Gazete, Haziran ayından beri Türk yetkililerin, rehinelerin kurtarılması için görüşmeleri sürdüğü yönünde açıklamalar yaptıklarını aktardı. Haberde ayrıca rehineler arasında konsolos, eşi, birçok diplomat, çocukları ve Türk özel kuvvet mensuplarının olduğu bilgileri yer aldı.

Le Parisien gazetesi de Haziran ayından beri IŞİD tarafından Irak'ta rehin tutulan 49 Türk'ün serbest kaldığını aktardı. Gazete, Türk rehinelerin serbest kalmasının, IŞİD güçlerinin Türkiye sınırına yakın Suriye'deki Kürt köylerine saldırı başlattığı ve onlarca Kürt köyünü ele geçirdiği döneme denk geldiğini belirtti. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, rehinelerin serbest kalması ile ilgili, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MIT) başarılı bir kurtarma operasyonu yaptığı yönündeki açıklamalarına da yer verildi.