Türk-Rus Toplumsal Forumu eş başkanlığına yeni atanan AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Berat Çonkar, forumun Rus eş başkanı Konstantin Kosaçev ile Moskova’da bir araya geldi.

Görüşmede 13 Kasım'da Antalya'da yapılacak forumun ikinci toplantısına hazırlık konuları ele alındı. Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) edindiği bilgilere göre görüşmede, Aralık ayında Türkiye’de yapılması planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına hazırlık çalışmaları da değerlendirdi. ÜDİK, Rusya ve Türkiye arasında ortak bakanlar kurulu benzeri faaliyet göstermektedir.

Toplantıda Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Ahmet Palankoyev de hazır bulundu.

Çonkar geçtiğimiz günlerde Türk-Rus Toplumsal Forumu Başkanlığını, AB Bakanı Volkan Bozkır'dan devralmıştı. Forumun ilk toplantısı 20 Kasım’da Rusya’nın Kazan şehrinde yapılmıştı.

Kosaçev aynı zamanda Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Yurtdışındaki Soydaşlar ve Uluslararası İnsani İşbirliği Federal Ajanslığı başkanı görevini de yürütüyor.