İngiliz eğitim dergisi Times Higher Education (THE), her yıl düzenli olarak açıkladığı dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasının bu yılki sonuçlarını yayınladı.

2014 - 2015 sonuçlarında ilk sırada yer alan yüksek eğitim kurumu, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech) oldu. 4 yıldır üst üste 1. olan Caltech'i, Harvard Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi takip etti. Dünya çapında 400 üniversitenin bulunduğu listede Türkiye'den 6 üniversite yer aldı.

ODTÜ İLK 100'DE

Dünya sıralamasındaki ilk Türk üniversitesi, 85. sıraya yerleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. ODTÜ, aynı dergi tarafından Mart ayında yayınlanan 'Dünyanın En İtibarlı 100 Üniversitesi' listesinde 71-80 bandında yer alarak 2014 yılında sıralamaya giren tek Türk üniversitesi olmuştu.

lk 200'e giren Türk üniversitelerinden; Boğaziçi Üniversitesi 139., İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 165. ve Sabancı Üniversitesi 182. sırada yer aldı. Bilkent Üniversitesi 201-225 sıra aralığında, Koç Üniversitesi ise 301-350 bandında yer buldu.

THE tarafından hazırlanan 'Dünya Üniversiteler Sıralaması', öğrenme ortamı, araştırma hacmi ve etkisi, inovasyon, gelir ve itibar gibi kıstaslar eşliğinde belirleniyor. Araştırma, dünya çapındaki üniversitelerin seviyeleri hakkında genel bir fikir veriyor.

İLK 10'DA ABD VE İNGİLTERE ÜNİVERSİTELERİ

Listede yer alan ilk 10 üniversite ise şu şekilde sıralanıyor:

1.Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech) (ABD)
2.Harvard Üniversitesi (ABD)
3.Oxford Üniversitesi (İngiltere)
4.Stanford Üniversitesi
5.Cambridge Üniversitesi
6.Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) (ABD)
7.Princeton Üniversitesi
8.Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley (ABD)
9.Imperial College London (İngiltere) ve Yale Üniversitesi (ABD)