23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki Türk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Okulun bahçesinde yapılan törene; Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mehmet Emin Gürkan, elçilik mensupları, işadamları, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı.

Büyük bir şölen havasında geçen törende konuşan Eğitim Müşaviri Mehmet Gürkan konuşmasında, Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Türkmenistan'da kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

23 Nisan günü dolayısıyla öğrencilerin hazırladığı değişik gösteriler izleyicilerden büyük ilgi gördü. Söz konusu okulun ana sınıf öğrencilerinin sergilediği oyunlar törene ayrı bir renk kattı. Minik öğrenciler, dünya barışı için el ele tutuşup dans etti. Gösteriler okulun folklor ekibinin halk oyunları ile devam etti. Törende öğrenciler şiir okudu ve şarkılar söyledi. Okul bahçesi bayraklar ve çeşitli süs eşyaları ile donatıldı. Bahçede kurulan panayırlarda çeşitli Türk yemekleri ikram edildi. 23 Nisan dolayısıyla bir kermes de düzenlendi.