55 yaşındaki Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Tanrı, halk, ve ordu sayesinde hayatta kaldığını" suikast girişiminin kendisini öldürmek için düzenlendiğini söyledi.
Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının seçimi kazanmasından rahatsızlık duyan aşırı sağcılar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, eylemin arkasında Kolombiya ve ABD’nin bulunduğunu iddia etti.

Maduro: Önümde bir aşk kalkanı vardı
"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı." diyen Maduro, “Bu drone benim için geliyordu ama önümde bir aşk kalkanı vardı. Eminim daha uzun yıllar yaşayacağım.” şeklinde konuştu.

Venezuella'da yaklaşık beş yıldır yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle açlık sınırında yaşayan halk Brezilya ve Kolombiya'ya göç ediyor. Venezuella dünyanın en önemli petrol yataklarına sahip ülkelerden birisi.

Venezuela devlet başkanlığı için geçtiğimiz mayıs ayında ikinci kez göreve gelen Maduro ülkesine 2025 yılına kadar yeniden liderlik etme hakkını elde etmişti.

Türkiye saldırıyı kınadı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın twitter üzerinden Maduro'ya destek oldu. Kalın, mesajında "Güçlü ol dostum" anlamına gelen "Stay strong mi amigo" ifadelerini kullandı.