Yeni Zelanda’da öyle bir reklam filmi çekildi ki yayınlanmasının üzerinden sadece bir gün geçmesine rağmen izlenme rekoru kırdı.

Yeni Zelanda Havayolları yine sıra dışı bir reklam filmine imza attı. “Yüzüklerin Efendisi” filminin çekimlerinin yapıldığı Yeni Zelanda’da, aslını aratmayacak kalitede reklam filmi çekildi. Her uçuş öncesi alışılagelen güvenlik ile ilgili bildirimler, çekilen reklam film ile eğlenceli bir şekilde ele alındı. Özellikle uçağı çok sık kullananların sıkıcı bulduğu güvenlik bildirimleri, bu reklam filmi ile değişeceğe benziyor. “Hobbit” filminden esinlenen reklam filmi ile uçakta uyulması gereken kurallar; filmdeki kostümlerini giyinen ünlü karakterler tarafından yine filmin çevrildiği mekanlarda eğlenceli bir şekilde sunuluyor.

Hobbit filminin oyuncuları ile 2 yıl önce anlaşan Yeni Zelanda Havayolları, uçaktayken yapılan güvenlik açıklamalarına farklı bir yorum getirdi. Hazırlanan sıra dışı video izlenme rekorları kırarken, aynı zamanda izleyenleri de gülümsetiyor. Şirket böylece, bu yıl Hobbit üçlemesinin son halkası olan “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı” adlı filmini ilginç bir video ile hem karşılamış hem de kutlamış oluyor.

Filmin aslını aratmayacak reklam videosunda, “Frodo” rolüyle herkesin beğenisini kazanan Elijah Wood, “Hobbit” filminde "Fili" rolünü oynayan Dean O’ Gorman ve daha birçok ünlü karakter oynuyor. "Gandalf" karakterini oynamayı ise şirketin teklifini rededen Ian McKellen değil başkası üstlendi.

Türünün ikinci örneği olarak gösterilen fakat ilk defa bu kadar kaliteli çekimlere sahip olan reklam filmi şu şekilde ilerliyor: Film, Hobbit karakterlerini çok seven biri bayan biri erkek 2 kişinin uçağa yetişmeye çalışmasıyla başlıyor. Uçağa bindiklerinde ise çift, yan koltukta Frodo Baggins’i görüyorlar ve adeta şok oluyorlar. İki arkadaş, güvenlik ile ilgili filmi ön ekranından izlerken ise bir anda kendilerini “Yüzüklerin Efendisi”nin çevrildiği yerdeki “Hobbit”lerin mekanında buluyor. Derken filmin aslında adeta melekleri temsil eden “elf” karakteri kemerlerin bağlanması gerektiğini hatırlatıyor. Oksijen maskelerinin takılması gerektiği yine mizahi bir dil ile izah ediliyor. Acil iniş durumunda nasıl davranılması gerektiğini ise Gandalf karakteri, bir kuşun üstünde sandalyesi ve arkadaşı ile uçarken anlatıyor. Bunların dışında daha birçok karenin orijinal filmden esinlenerek eğlenceli bir şekilde hazırlandığı reklam filmi izlenme rekoruna koşuyor.