Türkiye’nin isteğiyle Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alındıktan sonra büyük devletlerin, terör örgütü PKK/YPG’nin eski Eş Başkanı Salih Müslim hakkında hiçbir kovuşturma yapılmadan serbest bırakılması için yarıştığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK/YPG’nin eski Eş Başkanı, PKK KCK Eski Başkan Yardımcısı Salih Müslim’in Türkiye’nin isteğiyle Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınmasının ardından, büyük devletler arasında casus filmlerini aratmayacak mücadeleler yaşandığı öğrenildi. Mücadelenin, terörist başının hak ettiği cezayı alması için Türkiye’ye iade edilmesi için değil, tam tersine hakkında hiçbir kovuşturma yapılmadan serbest bırakılması için yaşandığı ortaya çıktı. 

BASKI, ŞANTAJ, MİLYAR DOLARLIK VAATLER

Akit’in güvenlik kaynaklarından edindiği çok kritik bilgilere göre, teröristbaşı Salih Müslim Prag’da polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Türkiye’nin “dost ve müttefiki” olan büyük devletler tarafından Çekya’ya bunaltıcı bir baskı başladı. Prag’a çıkarma yapan büyük devletler, kesenin ağzını da sonuna kadar açtı. Milyar dolarlık sözler, vaatler havada uçuştu. Salih Müslim’i serbest bıraktıracak ülkenin PKK/PYD’nin yeni sahibi olacağını hesaplayan devletlerin gözü o kadar döndü ki, bir zamanların iki kutbu olan iki büyük devletin misyon temsilcileri ağır ifadelerle birbirine girdi. Tehditler havada uçuştu.

ABD VE RUSYA HEYETLERİ BİRBİRİNE GİRDİ!

Casus filmlerine konu olacak gelişmeler şöyle yaşandı: Önceki hafta PKK/PYD eski elebaşı ve KCK Başkan Yardımcısı Salih Müslim, Türkiye’nin talebi doğrultusunda Çek polisi tarafından Prag’da gözaltına alındı. Olayın duyulmasının ardından ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya gibi büyük ülkelerin misyon temsilcileri alarma geçti. Bazı ülkelerin özel temsilcileri süratle Prag’a hareket etti. Araya hafta sonunun girmesinden yararlanan diplomatlar ve istihbarat yetkililerinden oluşan heyetler, Salih Müslim’in salıverilmesi için Çekya hükümetine baskı yapmaya başladı. Büyük devletler, Çek hükümetine bu sırada hem aba altından sopa gösterdi, hem de milyarlarca dolarlık vaatlerde bulundu. Hepsinin amacı da terörist başını serbest bıraktıran gücün kendileri olduğunu göstermek ve terör örgütünün vazgeçilmez hamisi olabilmekti. Ülkeler arasında mücadele öyle boyutlara ulaştı ki, ABD ve Rusya heyetlerinin birbirine girmesine ramak kaldı. Terörist başını serbest bıraktırma yarışında mutlu sona ulaşan ise ABD’nin liderliğindeki batılı ülkeler oldu.

Kaynak: Yeni Akit (Çınar Demir)