Balat'taki Aya Yorgi Kilisesi'nde 6 Ocak'ta ayin düzenlenip denizden haç çıkarma töreni yapılmıştı. Patrik Bartholomeos'un yönettiği ayinle ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda çarpıcı detaylar mevcut.

YÜKSEK SESLE İLAHİ OKUTTU

Videoda; suya atılan haçı almak için denize giren 30 kadar gencin bir bölümü, denizden çıkarken Yunanistan bayrağı açıyor ve ülkenin milli marşını söylemeye başlıyor. Bu durumdan rahatsız olan Patrik ise yüksek sesle, "Hayır! Şimdi bunun sırası değil" diyerek marşı söyleyen 6-7 kadar gence çıkışıyor, sesi bastırmak için ilahi okuyanlara daha yüksek sesle devam etmeleri talimatını veriyor.

Patrik'in sağduyulu hareketi takdir toplarken, videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından bunu yapan kişilerin ırkçı, nazi sempatizanı Altın Şafak Hareketi’nin üyeleri oldukları iddia edildi. Provokenin gölgede bırakamadığı ayine Yunanistan'dan da üst düzey isimler katılmıştı. Dışişleri Bakan Yardımcısı İoannis Amanatidis, ülkenin Ankara Büyükelçisi Petros Mavroidis ve İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris de hazır bulunmuştu.

Kaynak: Diriliş Postası (Batuhan Gülşah)