Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hafta sonu Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bazı okulları gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çiğdem Şahin ile Osmaniye İlkokulu öğretmeni Rabia Başdağ Çakır’ı telefonla arayarak tebrik etti.
Bakan Özlü Osmaniye İlkokulu 1-B sınıfı öğretmeni Çakır’a sınıfını çok beğendiğini temiz, düzenli ve bakımlı olması nedeniyle tebrik ettiğini söyledi. Bakan Özlü’nün Çakır’a “Bende bu sınıfta öğrenci olmak isterdim” dediği de öğrenildi.
Bakan Özlü Akçakoca Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çiğdem Şahin’i de telefonla arayarak, okulun çok düzenli ve temiz olduğu, ortamın eğitim ve öğretime uygunluğu nedeniyle kendisini tebrik ettiğini söyledi.
Bakan Özlü, her iki öğretmenden de çalışmalarına bu şekilde devam etmelerini isterken, öğretmenler de Bakan Özlü’nün eğitim ve öğretim konuları ile yakından ilgilenmesi ve kendilerini arayarak tebrik etmesinden dolayı mutlu olduklarını ve onur duyduklarını belirtti.