Akçakoca Belediyesi tarafından, Değirmenağzı mevkiinde yaklaşık 52 dönümlük alana inşa edilen ve her yaştan vatandaşın yararlanabileceği modern park çalışması yürütülüyor.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı projesinde, kale restoran, 750 kişilik amfi tiyatro, üç büyük çocuk parkı, bisiklet yolları, iki basketbol ve iki voleybol sahası çok sayıda pergola estetik geçiş köprüleri ve yürüyüş yolları ile kafeteryalar yer alacak.

Vatandaşların dinlenebilecekleri ve spor yapabilecekleri alanları oluşturma adına başlatılan çok amaçlı parkın yapım işinin tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, “Yıllardır atıl durumda kalan Değirmenağzına, güzel bir park kazandırmak için geçtiğimiz yıl inşaat çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen parkımızda, her yaştan vatandaşımızın gönül rahatlığıyla gelip zamanını değerlendirebileceği, kale çok amaçlı binamız, amfi tiyatro, spor ve oyun alanları, koşu ve bisiklet alanları, çocuk oyun parkları ve fitness alanları, yürüyüş ve piknik alanları , gece aydınlatma ve dereiçi aydınlatma gibi daha birçok bölümün yer aldığı alanlar oluşturacağız. Değirmenağzı çehresine farklılık kazandıracak olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri parkımızın açılışını inşallah 2017 yılında gerçekleştireceğiz” dedi.