Düzce Belediyesi ikametgahını merkeze aldıran öğrenci ve vatandaşlara önemli avantajlar sağlayacak bir sosyal projeyi hayata geçirdi.
Belediyenin hizmet gücünün arttırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, ikametgahını merkeze aldıran öğrenci ve vatandaşlar başta ulaşım olmak üzere bir çok belediye hizmetinden imtiyazlı yararlanacak.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, resmi kayıtlara göre 153 bin olan merkez nüfusunun özellikle kış aylarında 250 - 300 bine yükseldiğini kaydetti. İller Bankası’nın katkı paylarından nüfus oranında faydalanabildiklerinin altını çizen Keleş “Biz nüfusun 3/1’i için katkı payı aldığımız halde bu vatandaşlarımıza da hizmet sunuyoruz” dedi.
Keleş, proje ile hem vatandaşa katkı sağlamayı hem de özellikle farklı illerden Düzce’ye gelen öğrencilerde olumlu bir intiba bırakmayı hedeflediklerini dile getirerek “Bilindiği üzere Düzce Belediyesi sınırları içinde yaşayan bir çok vatandaşımız özellikle kış aylarında Düzce Merkezine yoğun nüfus akımı meydana getirmekte. Resmi kayıtlarda 2015 yılı itibariyle 153 bin 400 olan nüfus kış aylarında 250 - 300 bine yükselmekte. İller Bankası tarafından nüfus sayısı oranında Düzce Belediyesine katkı payı aktarılıyor. Biz nüfusun 3/1’i için bu payı aldığımız halde 250 - 300 bin kişiye hizmet sunuyoruz. Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında ilimizde eğitim gören tüm öğrencilere sosyal yardım kapsamında bazı imkanların sağlanması planlandı. Şehrimize gelen öğrencilere bu proje ile ekonomik açıdan önemli bir katkı sağlamış olacağız. Böylece farklı illerde yaşayan öğrencilerde Düzce ile ilgili olumlu bir etki bırakmış olacağız” diye konuştu.
Proje başvurularının 31 Aralık 2016 günü mesai bitimine kadar alınacağını söyleyen Keleş projenin içeriğine ilişkin de şu bilgileri verdi: “Belediye olarak sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında şehrimizde ikamet etmekte olan ikamet adresleri başka yerlerde olan vatandaşlar ile Düzce’de öğrenim gören öğrenciler için ikametgah adreslerini 31 Aralık 2016 günü mesai bitimine kadar Düzce Belediyesi sınırları içine taşıyan öğrenciler ve vatandaşlardan isteyenlere 4 ay için uygulanmak üzere ayda 30 binişlik otobüs kartı dolumu, otuz Türk lirası tutarında para yerine geçebilen alışveriş çeki, 30 Türk Liralık şebeke suyu, iki aylık dönemler halinde toplam 4 kez eğitim yardımı yardımlarından birinin tercih edilmesi şeklinde yapılacak. Ayrıca projeye katılan vatandaş ve öğrencilere belirtilen kartı almaları halinde yıl boyunca öğrenciler için 1.5 lira olan otobüs bileti 1 lira, vatandaşlar için 2 lira olan otobüs fiyatı 1.40 lira olarak uygulanacak. Belirtilen kartlar tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. Ancak bu kapsamda verilecek otobüs kartları öğrencinin mezun olması veya herhangi bir sebeple okul ile ilişiğinin kesilmesi, vatandaşların da yıl içinde ikametgahını belediye sınırları dışına taşıması halinde iptal edilecek.”