Sanatsal etkinliklerine her gün bir yenisini ekleyen Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından Cumhuriyet Konferans Salonu’nda “Zeybekler Konseri” düzenlendi.
Etkinliğe; Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız Doyran, davetli misafirler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı.
Klasik kemençe ve vokalde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Kaya’nın yer aldığı konsere; bağlama ve vokalde Sedat Çılgın, perküsyonda Nail Üçyol, gitarda Onur Ezer misafir sanatçı olarak katıldı.
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Yücel’in açılış konuşmasıyla başlayan ve birbirinden güzel zeybek türküleri ile Anadolu’nun farklı yörelerine ait türkülerin seslendirildiği etkinlikte, müzikal performanslarını sergileyen sanatçılar, dinleyiciler tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi. Vokal ve enstrümanlarda ustalıklarını konuşturan konser ekibi, etkinliğe katılan müzikseverlere keyifli bir sanat akşamı yaşattı.
Konserin sonunda Yrd. Doç. Dr Filiz Kaya, Sedat Çılgın, Nail Üçyol ve Onur Ezer’e Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.