Düzce İl Jandarma Komutanlığında görev yapacak olan 365. Kısa dönem erler düzenlenen törenle yemin ettiler.
Düzce 18 Temmuz Spor Salonunda anlamlı bir tören vardı. Kısa dönem erler yemin etti, vatan ve milleti canları pahasına savunacaklarına yemin etti. Törene Vali Zülkif Dağlı, protokol üyeleri ve erlerin aileleri katıldı.
Tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Mehmetçiklerin kutsal ocakta eğitim gördüğünü söyleyen İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir asker ailelerine hitaben yaptığı konuşmada amacın onları, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, vatan savunmasının bir neferi olarak yetiştirmek olduğunu belirtti.
“Dosta güven düşmana korku”
Albay Özdemir, “ Ne mutlu sizlere ki yetiştirdiğiniz evlatlarınızın bu gününü gururla izliyorsunuz.Özveri, sabır ve terbiye ile yoğurduğunuz oğullarınız artık asker oldu. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven, düşmana korku veren ve sizleri yüksek bir sevgi, heyecan ve coşku ile selamlayan bu seçkin evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır” dedi.
Ant içerek ve yemin ederek artık tam bir asker olan gençlere de tavsiyelerde bulunan Özdemir, yeminin anlamının askerin, vatanına ve milletine yürekten bağlanışı, gerektiğinde vatan uğruna ölmek olduğunu vurguladı.
“Her şey vatan için”
Jandarma Komutanı Özdemir, “Mensubu olmakla her zaman onur ve gurur duyduğumuz Jandarma Genel Komutanlığı, gücünü elinde bulundurduğu silahlardan değil, ulusunun güven ve sevgisinden, halkının yüreğinden alır. Burada yaptığınız ve yapacağınız her şey ülkemiz ve vatanımız içindir. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır düsturundan hareketle, vatanı için kanını toprağa döken Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” İfadelerini kullandı.
Albay Özdemir’in konuşmasının ardından tören birlikleri ant içmek için yerlerini aldı ve yemin metni okunarak erler bir ağızdan yemin etti.
Erlerin yemin töreni sırasında duygusal anlar yaşanırken, kısa dönem erler adına Sinan Demirkesen bir konuşma yaptı. Demirkesen, anne ve babalara seslendi, “Emanetinize bağlılığımızı göstermek için şeref ve namus sözü verdik” dedi.
“Gerçek Atatürkçü evlatlarız”
Demirkesen, “Bizler kutsal yuvamız olan asker ocağına yurdun değişik yerlerinden koşarak geldik. Amacımız, askerlik görevimizi yapmak, sorumluluklarını yerine getirmek, Atalarımızdan bize miras kalan Cumhuriyeti, Laik ve demokratik rejimi, milletimizin ve vatanımızın bölünmezliğini canımız pahasına korumaktır. Ulu Önder Atatürk’ün “ Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker” sözünün ışığında daha güçlü daha azimli bir şekilde çalışarak Muaffak olacağız. Şu anda karşınızda daha güçlü, daha olgun ve gerçek Atatürkçü evlatlar bulunmaktadır. Gözünüz arkada kalmasın. Biz bu ocağa gelirken baba ocağını sizlere emanet ettik, sizler de vatan savunmasını bizlere emanet ettiniz. Emanetinize bağlılığımızı göstermek için Bayrak ve silah üzerine ant içtik, şeref ve namus sözü verdik. Düzce İl Jandarma Komutanlığının Mehmetçikleri olarak dosta düşmana şunu haykırmak istiyoruz. Biz bu vatanın bükülmez bilekli bekçileriyiz. Biz şanlı Bayrağın bayraktarlarıyız. Biz hürriyet ve istiklal temsili Mehmetçikleriz. Biz Atatürk İlke ve İnkilapları ve Atatürkçü düşünce sisteminin teminatıyız” şeklinde konuştu.
Tören, birliğe ilk katılan kısa dönem erlerinden Ahmet Karagöz’ün Mehmetçik Yaş Kütüğüne plaket çakması ile devam etti. Karagöz Vali Zülkif Dağlı tarafından plaketle ödüllendirilirken, eğitim döneminde başarılı olan diğer erlere de protokol tarafından ödül takdim edildi.
Kısa dönem acemi erlerinden Serkan Tuna, “Yemin Ederken” adlı şiiri okumasının ardından tören sona ererken, evlatlarının yemin törenine katılan aileler askerlerle bir araya gelerek hasret giderdiler.