Düzce’de Sivil Toplum Platformu Halep’te yaşanan katliam ve açlığa mahkum edilen yüz binlerce Müslüman için destek için çağrısında bulundu.
Cuma Namazı sonrasında Cedidiye Cami önünde toplanan bazı STK ve dernek temsilcileri, Halep’te yaşanan zulme dur denmesini istedi. Grup adına açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği Başkanı Osman Altundal, Suriye’de 6 yıldır süren katliam ve kıyım olduğunu söyledi. Altundal, “Her gün içimizi parçalayan görüntülerle karşılaşıyoruz. Bizim bakamadığımız fotoğrafları onlar yaşıyorlar. Bombalanmayan tek bir hastane kalmamış. Yaşamak ölmekten daha zor.Gıda yardımı ulaştırılamıyor. Bugün Halep’te tarihin göreceği en zalim katliamlardan biri yaşanıyor” dedi.
Enkaz altından her gün yüzlerce çocuk ve kadın cesedi çıkartıldığını söyleyen Altundal, insanların ölümle açlıkla pençeleştiğini belirtti. Altundal, “Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlik var. Halepli kardeşlerimizi bombardımanlar kadar toplumun sessizliği de yaralıyor.Ne yazık ki İslam alemi dediğimiz de topluluk da bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Müminler kardeşleri ateş altındayken sessiz kalıyorlar. Halep’te öz kardeşlerimiz katlediliyor” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından vatandaşlar tekbir getirdi.Halep’teki Müslümanlar için dualar edildi.