Düzce’de tek acil çağrı numarası 112’nin bilinirliğini artırmak, gereksiz çağrı oranını düşürmek amacıyla köy muhtarlarına yönelik 112 tanıtım etkinliği düzenlendi.

Muhtarların görev bölgelerinde 112 çağrı merkezini vatandaşa anlatmaları ve gereksiz çağrıların azaltılmasına yönelik olarak 112 Çağrı merkezinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Vali Zülkif Dağlı’nın da katıldığı toplantıda Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ile Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mensur Bilgin de hazır bulundu.

Merkeze bağlı mahalle ve beldelere bağlı mahallelerden 60’dan fazla muhtarın davet edildiği toplantıya sadece 20 muhtarın katıldı. Vali Dağlı, kendileri için düzenlenen bu toplantıya katılmayan muhtarların durumunun inceleneceğini söyledi.

Vali Dağlı, “67 muhtarımıza çağrı yaptık. Mahalle muhtarlarımıza bugün, köy muhtarlarımıza ise pazartesi günü olarak ikiye böldük ki, daha dingin bir ortam olsun diye. Muhtarlarımızdan 25-30 tanesini burada görüyorum, tabi burada bulunmaktan daha acil, yani acil çağrı merkezinde bilgi edinmekten daha acil neleri var diye biz onlara bugün soracağız. Cenazeleri mi, ağır yatalak hastaları mı var bir soralım. Bu önemli bir konu olduğu için duyarlılığı artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Dağlı, Türkiye’de sadece 25 İl’de 112 çağrı merkezinden birinin Düzce’de olduğunu söylerken, bu avantajı iyi değerlendirmek gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Düzce’ye gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de 112 çağrı merkezinde incelemede bulunduğunu ifade eden Vali Dağlı, Vali şahin’in merkezin kurulmasında büyük katkıları olduğunu da vurguladı.

Vali Dağlı çağrı merkezinin en büyük sorunu olan asılsız çağrılarla meşgul edenlere 250 TL, aynı rahatsızlığı ikinci kez verenlere 500 TL ceza kesildiğini de bildirdi. Yüzde 66 oranında çağrının yalan olduğunu söylerken, durumun vahim olduğunun altını çizdi.

Toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gönül Günaydın Çabuk çağrı merkezinin kuruluş amacını ve işlevlerini anlattı. Çabuk, muhtarlardan görev bölgelerinde halkı bilinçlendirmelerini istedi ve destek beklediklerini söyledi.

112 Acil Çağrı Merkezi Kalite Koordinasyonu Değerlendirme Bürosu personeli Handan Biçer, çağrı merkezi hakkında ayrıntılı olarak muhtarları bilgilendiren bir sunum yaptı.