Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü tarımda hibe projelerin başvuru süresinin 29 aralık tarihine kadar uzatıldığını söyledi.
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki Tebliğ değişikliği 3 Aralık 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu Proje başvuru süresinin 29 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldığını, tebliğ değişikliği ile çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında kümeslerde biyo güvenlik tedbirlerinin alınmasına yönelik yatırımlar ile arıcılar için çekilebilir güneş paneline ilave olarak bal süzme, sır alma ve bal dinlendirme tankı gibi ekipmanlarında projelere eklendiğini söyledi.
Yatırımcıların tebliğde belirtilen genel uygulama usul ve esaslarına açıklık getirmek amacıyla çıkarılan Uygulama Rehberine Bakanlığın www.tarim.gov.tr. adresinden ‘‘KKYDP Online Başvuru’’ butonundan ulaşılabileceği ve Proje başvurularının da bu elektronik adres üzerinden yapılacağı belirtildi.