Vali Zülkif Dağlı, Hamidiye Kız Kur’an Kursunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Dağlı, kursiyerlerin tek boyutlu eğitim tarzı olmaması için lise eğitimlerine de devam etmelerinin gerektiğini söylerken, öğrencilerin sosyal faaliyetlerde de etkili olmalarını istedi.

Vali Zülkif Dağlı Müftülüğe bağlı Hamidiye Kız Kur’an Kursunu ziyaret etti. Kursta incelemelerde bulunan ve öğrencilerin dersini izleyen Vali Dağlı, kursa katılan öğrencilerin lise öğrenimine de devam etmesini olumlu olarak görürken, öğrencilerin ilgi alanlarının ortaya çıkartılması için sosyal faaliyetlerde de etkili olmaları gerektiğini vurguladı.

Vali Dağlı, “Burası hafız yetiştirme odaklı kursumuz. 170 civarında öğrencimiz var. Ne kadar başarılı olduklarını gördük. Tabi hafızlıklarının yanı sıra gerek lise, gerek imam hatip lisesi, gerek ilahiyat olmak üzere bir okula devam ediyor olmaları, işin güzelliği burada. Sadece hafızlığa devam etmesi durumunda tek boyutlu bir hayat tarzı veya bir eğitim tarzı olacak, bu şekilde kendilerini daha da geliştirmiş oluyorlar. Ayrıca, öğrencilerimizin sosyal faaliyetlerde de etkili olmalarını vurguladık. Hobileri ortaya çıkartılabilsin. Resim olabilir, spor olabilir. Buna dönük de neler yapabiliriz bakacağız. Burada birlikte yaşamanın, çalışmanın verdiği bir sinerji de var. Evde çalışmakla böyle olmaz. Çocuklarımız okuma odaklı zaten biz de okumaya teşvik ettik” dedi.

Vali yaptığı incelemelerin ardından okuldan ayrıldı.