Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen kent gezileri devam ediyor. Her hafta farklı mahallerinde yaşayan kadınlarının kentin farklı kültürel ve turistik yerlerini ücretsiz gezdiren belediye ekipleri, bu hafta Sabuni mahallesinde yaşayan kadınları konuk etti. Edirne’yi gezen kadınlar daha sonra Belediye Başkanı Recep Gürkan ile sohbet etme imkanı buldu.
Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Edirne Gezisi’ne katılan kadınlar Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Sarayiçi Bölgesi, Sultan II. Beyazıt Külliyesi, Balkan Şehitliği, Karaağaç Bölgesi, Lozan Anıtı, Protokol Evi, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’ni ziyaret eden kadınlar, Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde öğle yemeği yiyerek, yorgunluk attı.
Sabuni mahallesinde yaşayan kadınlar daha sonra Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Gürkan ile bir araya geldi.
Gezi hakkında bilgi alan Gürkan, kadınlara ‘Edirne’de ilk defa gördüğünüz yerler oldu mu?’ sorusunu yöneltti. Kadınların çoğu Edirne’de birçok tarihi ve turistik yerleri ilk defa gezdiğini söyledi. Kadınların Türk toplumundaki yerine ve önemine dikkat çeken Gürkan, "Bu ülkede gerçekten özgürlük, gerçekten demokrasi olacaksa bu, kadınların evden ne kadar çok sokağa çıkmasıyla ilgili. Kadınların sokağa çıkması sadece çalışmasıyla ilgili değil, sosyal faaliyetlere karışması, hayatın içine katılmasıyla da ilgili” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranın da, yaşatanın da, geliştirenin de kadınlar olduğunu belirten Gürkan, “Türk toplumunda erkek; evle ve çocuklarla çok ilgili değil, dolayısıyla kadınlar ne kadar çok sosyal hayatın içinde olursa, demokrasiye ne kadar çok sahip çıkarsa ancak o zaman bu ülke, Atatürk’ün istediği gibi Cumhuriyet’le sürekli yaşayacak. Kadınları sosyal yaşamın içinde yer almaları için sürekli teşvik etmeye çalışıyorum, bunun için kadın merkezleri açıyorum. İstiyorum ki; kadınlarımız oraya gitsin, kurslara katılsın, spor yapsın, sohbet etsin, psikolog ile konuşsun. Siyaset gelir geçer; dünyada havada kalan uçak, iktidarda kalan parti yok. Hepsi bir gün biter, ama önemli olan Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatmak” dedi.
Gürkan, daha sonra kadınların mahallede yaşadıkları sorunları dinledi, kadınların istek ve taleplerini bizzat ilgili müdürlükleri arayarak bildirdi.