Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü, 2013 yılından bu yana 226 Aile Eğitim Programında (AEP) 15 bin 949 kişiye eğitim verdi. Özellikle dezavantajlı ailelere önemli eğitimler veren Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü, dezavantajlı ailelerin yaşam standartlarının yükselmesi için mücadele etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdür Bilgin Özbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aile Eğitim Programı (AEP), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır. AEP ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır” dedi.

Aile Eğitim Programı (AEP) ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilmiş, 5 alanda toplam 26 modülden oluşmaktadır diyen Özbaş, “Aile Eğitim ve İletişimi alanında yer alan modüllerle, aile hayatını bütüncül ve güce dayalı bir anlayışla ele almak, yaşamın farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi vermek ve bu sorunların çözümüne hizmet edecek becerileri kazandırmak, aile kurma ve aile olma sürecinde problem ortaya çıkmadan önce yapılan müdahaleler aracılığıyla toplumsal yararı yüksek, zararı önleyici bir hareketi yaşama geçirmek amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Özbaş ayrıca, “Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Aile Eğitim programları 2013 yılından beri Edirne’de uygulanmaktadır. Özellikle dezavantajlı mahallelerde ve grup olarak hizmet olan tüm kamusal alanlarda, okul, cezaevi, denetimli serbestlik, askeriye, toplum merkezi ve SODAM kursiyerleri, yatılı kuruluşlar, üniversite öğrencileri, KYK hizmet alan gruplar, köylerde, mahallelerde Aile eğitim programları uygulanmaktadır. Edirne Merkez Sosyal Hizmet merkezi ve Keşan Sosyal Hizmet merkezindeki alanındaki uzman meslek elemanları ve formatörlerimizce bugüne kadar Edirne Merkez ve ilçelerinde bugüne kadar düzenlenen 226 Aile Eğitim Programında 15 bin 949 kişi Aile eğitim programlarına katılmıştır” dedi.