Edirne Fırıncılar Odasının Edirne Belediyesine hediye ettiği ambulansın anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Fırıncılar Odasına teşekkür eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Umarım ki fırıncı esnafımızın bu davranışı birçok oda ve sivil toplum kuruluşuna örnek olur” dedi.

Edirne Fırıncılar Odası, Edirne Belediyesine hasta naklinde kullanılmak üzere ambulans hediye etti. Belediye Başkanı Recep Gürkan; Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Canbaz ve fırıncı esnafı ile anahtar teslim töreni için Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Tüm insanlığın mücadelesini verdiği ekmeğin kahramanları olarak nitelendirdiği fırıncı esnafına teşekkür eden Başkan Gürkan, “İnsanlığın var olduğundan bu yana mücadele hep ekmek mücadelesidir. Bu mücadele sizin o hünerli ellerinizle içine sevginizi de katarak mayaladığınız, yoğurduğunuz ve pişirdiğiniz ekmekle oluyor. Edirne’ye ve Edirnelilere temiz, hijyenik ve sağlıklı ekmek yedirdiğiniz için, bu anlamdaki tüm çabalarınız için hem sizlere hem de tüm personelinize teşekkür ediyorum. Yüreğinize sağlık” dedi.

“İlk defa bir STK böylesine anlamlı bir bağış yaptı”

İlk defa bir sivil toplum örgütünün Edirne Belediyesine böylesine anlamlı bir bağışta bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Gürkan, “Fırıncılar Odamız; Edirne’deki fırıncı esnafımız bize geldiler. Dediler ki herkes belediyeden bir şeyler istiyor, biz bu şehrin esnafıyız, bu şehirden para kazanıyoruz, bu şehir sayesinde çocuklarımızın ekmeğini temin ediyoruz. Biz de bu şehrin, bu güzel insanların hizmetinde kullanmak üzere belediyenize bir ambulans hediye etmek istiyoruz. Ben önce şaşırdım. Çünkü ilk defa bir oda, bir sivil toplum örgütü bize böylesine anlamlı bir bağış yapıyor. Ben bu anlamda kendilerini kutluyorum. Çok anlamlı ve önemli mesajlar içeren bir düşünce bu. Umuyorum ki Edirne’de birçok odaya, sivil toplum örgütüne, kişiye, esnafa ve iş adamına örnek olur sizin bu davranışınız. Çünkü belediyenin yaptığı her şey sonuç olarak halkın ortak çıkarlarına hizmet ediyor, Edirne halkının mutluluğu refahı ve sağlığı için yapılıyor. Bu bağlamda Edirne Belediyesine bağışlamış olduğunuz bu ambulans Edirnelilerin sağlık hizmetlerinde kullanılacak. Sağ olunuz, var olunuz. O güzel yüreklerinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Herkese örnek teşkil etmeli”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ardından söz alan Edirne Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Canbaz, “Böyle bir sosyal projenin içinde bulunmaktan gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Edirne’de yaşayan, ticaret yapan herkese bu durumun örnek teşkil etmesini umuyoruz. Edirne halkı için yaptığımız bu hizmetten dolayı fırıncılar olarak mutluyuz. Gelecekte inşallah başka projelere de el atacağız. Edirne halkına hayırlı olması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Evde bakım hizmetleri başlayacak”

Toplantıda söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ambulansın, uzun zamandır hayata geçirmek istedikleri Evde Bakım Hizmetleri Projesi için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, “Ambulansımız mavi bandrol dediğimiz ve hasta nakil aracı olarak kullanılmakta. Bu anlamda biz Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın yönlendirmesi ile sağlık hizmetlerinde çok yol aldık. Şu anda var olan ambulansımız ile hastalarımızı evlerinden alıp hastaneye naklediyoruz. Bazen farklı şehirlere bile hasta naklettiğimiz oluyor. Bu hediye bizim için çok önemli. Çünkü bu ambulans ile başkanımızın projesi olan; alt yapısını birlikte çalıştığımız evde bakım hizmetlerini başlatacağız. Edirne’de hasta, yatalak, imkanı olmayan veya düzenli tedavisi yapılması gereken bütün evlere gireceğiz. Sağlık ekibimizi oluşturan personelimizle birlikte gerçekten özverili bir şekilde çalışıyoruz. Bu anlamda Edirne Fırıncılar Odası’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra ambulansın teslimi için Edirne Belediye Binası önüne inen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Canbaz ve fırıncı esnafı, hediye edilen ambulansın önünde hatıra fotoğrafı çekildi.