0-6 yaş grubunda bulunan yani ‘okul öncesi eğitimi’ olarak adlandırılan eğitim süresine uygun yaşlarda bulunan çocukların yeterli imkanları sunan bir anaokuluna devam etmeleri önerilmektedir. Bu çocukların anaokullarında alacakları eğitim, daha sonraki yaşantılarında önemli avantajlar sağlamaktadır. Örneğin Beşiktaş Anaokulu gibi bir okul öncesi kuruma devam eden çocukların gelecek hayatlarında şu avantajları sağlayacakları bilimsel çalışmalarla ve istatistiklerle kanıtlanmıştır:

·         Okul öncesi eğitim alan çocukların 1. Sınıftaki başarı düzeyleri daha yüksektir, okuma-yazma olarak adlandırılan eğitim sürecini çok daha hızlı geçmektedirler.

·         5.sınıfı bitiridiklerinde ise yaşıtlarına göre IQ puanları ortalama olarak 5 puan daha yüksek olacaktır.

·         Levent Anaokulu gibi bir okul öncesi kuruma devam etmiş olan çocuklar, yaklaşık 10 yıl sonra yani ilköğretimi bitiridikleri dönemlerde girdikleri yetenek sınavlarında %90 üzerinde başarı sağlayacaklardır.

·         Okul öncesi eğitim kurumlarına devam etmiş olan kişilerin %65’i liseyi ve %45’i üniversiteyi hiçbir sorun yaşamadan bitirirler. Neredeyse tamamı da bazı sorunlarla karşılaşsalar bile lise ve üniversite tahsillerini tamamlarlar.

·         Bu eğitim sürecinden sonra atılacakları iş hayatında ve kariyerlerinde de, okul öncesi eğitim almamış olan ve sonraki eğitim sürecini de buna bağlı olarak (nispeten) başarısız şekilde tamamlamış olan yaşıtlarına göre çok daha başarılı olacaklardır.

Sonuç olarak adı Şişli Anaokulu olsa da başka bir isim taşısa da özel eğitim kurumunun verdiği eğitimi alan kişiler, daha sonraki eğitim hayatlarında ve tüm yaşamları boyunca önemli avantajlar elde etmektedirler.