Ortaca Halk Eğitim Merkezi, yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Atatürk Mahallesi, İnönü Caddesindeki Halk Eğitim Merkezi binası 2017-2018 eğitim döneminde açılan kurslarla hizmete girdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Top, 5 meslek atölyesi ve 8 derslikten oluşan hizmet binasında kayıtların devam ettiğini söyledi.

Dönem başından bu yana açılan 110 kursa 2 bin 800 kursiyerin kayıt yaptırdığını aktaran Top, “geçtiğimiz yıl genel, meslek ve okuma yazma olmak üzere toplam 402 kurs açıp, 8 bin 431 kursiyere hizmet verdik. Başarımızın en büyük ispatlarından biri de birçok otel, restoran ve iş yerinden kursiyerlerimize iş teklifi gelmesi oldu” diye konuştu.

KPSS lise, önlisans ve lisans kurslarının yanı sıra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içinde süt sığırcılığında sağım hijyeni ve sanitasyon kursu açtıklarını belirten Top; “Ortaca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yeni binamızda aşçı yardımcısı, pastacı çırağı, emlak danışmanlığı, bilgisayar destekli muhasebe, bağlama, halk oyunları, kadın giysileri dikimi, İngilizce, pastel boya resim, pilates ve bilgisayar kullanımı gibi çeşitli kurslarımız devam ediyor. Açılan ve açılacak kurslarımıza kayıtlarımız devam ediyor” dedi.