AK Parti Adana Milletvekili ve AKPM Komisyonu Başkanı Talip Küçükcan Adana’daki okulların bakım ve tamiri için önemli kaynaklar temin edildiğini ve ihtiyacı olan okullara bütçe tahsis edilmeye başlandığını belirtti. Küçükcan, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Okullara Spor Sahası Yapımı Protokolü” imzalandığını söyledi.

Milletvekili Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren her alanda yapılan yatırımlar ile Türkiye’nin sınıf atladığını ifade ederek, özellikle eğitim yatırımlarına ülke çapında öncelik verildiğini ifade etti. Açıklamasında AK Parti Hükümetlerinin ikinci bir üniversite kurulması da dahil Adana’da ciddi eğitim yatırımları yaptığına işaret eden Küçükcan, eğitim yatırımları gibi gençlere yönelik spor alanlarının da sayısının artırıldığını söyledi.

“Spor Toto Adana’ya 1 milyon 815 bin TL aktaracak”

Küçükcan açıklamasında, Adana’daki okulların bakımı yanında okullara yeni spor alanlarının da kazandırılacağını belirterek, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve AK Parti milletvekilleri, Adana Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürünün destek ve takipleri ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında okullara spor sahası yapımına ilişkin bir protokolün imzalandığını söyledi. Küçükcan, “Spor Toto ile imzalanan protokol sayesinde okullarımıza sentetik çim yüzeyli halı saha yapımı ile okulların bakım onarım masraflarını karşılamak üzere Spor Toto Kuruluşundan 1 milyon 815 bin TL ödenek aktarılması karar altına alınmıştır. Söz konusu yatırımlar ile Adanalı gençlerin sportif alanlara kavuşması, sosyalleşmeleri ve sağlıklı bir yaşama sahip olmaları yönünde hizmet edilmesi amaçlanmıştır. Bu bir başlangıç olup önümüzdeki yıl içerisinde gençlerimize farklı branşlarda spor yapabilecekleri yeni tesisler kazandırmak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Adana’ya kazandırdığımız spor tesislerinin tüm öğrencilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.