Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, bu yıl ek yerleştirme ile Ahmet Yesevi Üniversitesi örgün öğretimine 47 öğrenci daha başvurabileceğini söyledi.
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi 2016-2017 öğretim yılı lisans programları örgün eğitim öğrenci kontenjanlarına kayıt yaptırmayan adaylardan kalan boş kontenjanlara ek yerleştirme ile 47 öğrenci alacağını bildirdi.
47 öğrenciye tercih imkanı
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Kazakistan’daki üniversitenin örgün eğitim programlarına YGS ve LYS ile öğrenci aldıklarını dile getirdi ve bu yıl ek yerleştirme ile 47 öğrenci daha başvurabileceğini belirtti. Üniversitede 9 fakülte ve 1 yüksekokulda öğretim verildiğini, 33 Türk akraba topluluğundan yaklaşık 10 bin öğrenci bulunduğunu ifade eden Yıldız, Doğu Türkistan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Kafkaslar ve Sibirya’daki tüm özerk cumhuriyetlerden, Suriye, Suudi Arabistan’dan öğrencilerinin olduğunu aktardı.
“Öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca yılda bir defa Türkiye’den Kazakistan’a gidiş geliş uçak ücretlerini üniversitemiz karşılıyor”
Ek Kontenjanların, Türk dili ve edebiyatı, Kazak dili ve edebiyatı, Rus dili ve edebiyatı öğretmenliği, Tarih, İşletme, Uluslararası ilişkiler, Bilgisayar mühendisliği, Gazetecilik ve İlahiyat programlarına dağıldığını anlatan Yıldız, "Üniversitemizde dünyada başka hiçbir üniversitede olmayan bir uygulama var. Öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca yılda bir defa Türkiye’den Kazakistan’a gidiş geliş uçak ücretlerini üniversitemiz karşılıyor." dedi.
Aylık 80 dolar burs imkanı
Ayrıca Yesevi Üniversitesinde okuyan öğrencilere aylık yaklaşık 80 dolar burs verdiklerini belirten Yıldız, Ek kontenjan tercihlerinin 26 -30 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2016-LYS puanına göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacağını kaydetti.
Ahmet Yesevi Üniversitesi TÜRTEP Uzaktan Eğitim Ön Lisans Bilgisayar programcılığı ile Lisans programlarından Bilgisayar mühendisliği, Endüstri mühendisliği ve Yönetim bilişim sistemleri bölümlerine de ek yerleştirme ile öğrenci alınacağını dile getiren Yıldız, öğrencilerin uluslararası bir devlet üniversitesinde eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayacaklarına dikkat çekti.