Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.Genel kurulda Osman Odabaş, tekrar başkanlığa seçildi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, Okul Müdürleri ve ALİMDER üyeleri katıldı.

ALİMDER Başkanı Osman Odabaş yaptığı konuşmada, İmam Hatipliler olarak çok önemli bir misyonun temsilcileri olduklarını belirterek, "İmam hatip okulları kurulduğu ilk yıldan bu yana insanımızın birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü, yüce dinimiz İslam’ın bekası ve doğru anlaşılması için önderlik etmiştir. Bu sebeple’de insanımızın gönlünde eşsiz bir yer edinmiş eğitim ve öğretim kurumlarıdır. Bizlerde böylesi önemli bir misyonu üstlenmiş, milletimizin göz bebeği olmuş bu okullardan mezun olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler imam hatipliler olarak aslında çok önemli bir misyonun temsilcileriyiz. Üstlendiğimiz bu misyonun önemi isminde saklıdır. Nedir o, ’imam hatip’, imam değince aklımıza sadece camide namaz kıldırın kimse gelmemelidir. İmam hatiplik bu kadar dar bir çerçeveye sığdırılacak bir görev değildir. Çünkü imam hatip aynı zamanda topuma önder demektir" dedi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise konuşmasında, İmam Hatip Lisesi inşaatını devam ettiğini belirterek, "İmam hatip lisesi inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2 eğitim öğretim yada önümüzdeki yıl eğitim öğretime kazandıracağız. Ayrıca imam hatip ortaokulu içinde bayrak direğini orada bu yılın sonuna kadar projesi ve ihalesi yapılarak kazma vurulacak. İmam hatip davasında her türlü desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, bölge Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’na,Kaymakamımıza, ALİMDER yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından üyelerin tamamının oyunu alan Osman Odabaş, tekrar başkanlığa seçilirken, ALİMDER başkanı Odabaş tarafından Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve iş adamı Sedat Yazıcıoğlun’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.