Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibariyle başlatılan “Açıköğretim Kitap Satış” uygulaması, örgün üniversitelerdeki öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yoğun ilgi görüyor.
Geçen öğretim yılında başlatılan ve yoğun ilgi gören “Açıköğretim Kitap Satış” sisteminden bugüne kadar satışı gerçekleştirilen kitap sayısının 22 bini aştığı belirtildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, sadece son bir ayda ‘https://kitapsatis.anadolu.edu.tr’ internet adresi üzerinden yapılan kitap satış sayısının ise yaklaşık 9 bin 500 adet olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Toplam satışın yaklaşık yüzde 43’ünün son bir ayda yapılmış olması örgün üniversitelerin lisans ve önlisans programlarındaki öğretim elemanlarının verdikleri toplu kitap siparişlerinden kaynaklanmaktadır. Örgün üniversitelerin öğretim elemanları derslerinde okutulmak üzere Açıköğretim Kitaplarını kaynak olarak göstermektedirler” denildi.
Toplu kitap alımlarında kargo ücreti ödenmeyecek
Açıköğretim Kitap Satış Sistemi’nde 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni bir uygulama daha başlatıldığı kaydedilen açıklamada, “Öğretim elemanları derslerinde kaynak olarak kullanmak amacıyla yapacakları toplu kitap alımlarında kargo ücreti ödemeyeceklerdir. Ayrıca öğretim elemanlarının Açıköğretim Fakültesi sitesi üzerinden ANADOLUM eKampüs Sistemi’ne erişim imkânı sağlanacaktır. Bu uygulama ile ders anlatım malzemeleri olarak kullanabilecekleri slaytlara, kısa videolara, konu özetlerine, deneme sınavları ve yaprak testlere ulaşabileceklerdir. Öğretim elemanları toplu siparişlerini tamamladıklarında gerekli bilgileri (TC no, ünvan, ad-soyad ve ders adı) [email protected] mail adresine gönderdiklerinde kendilerine ANADOLUM eKampüs Sistemi kullanıcı adı ve şifreleri gönderilecektir” ifadelerine yer verildi.
20 farklı kategoride 740 kitap satışta
20 farklı kategoride 740 kitabın satışta olduğu ve sisteme yeni kitapların eklenmesi için de çalışmaların sürdüğü de aktarılan açıklamada, şu bilgilere de yer verildi:
“Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Kitap Satış Sistemi kapsamında kaynak kitap olarak https://kitapsatis.anadolu.edu.tr internet adresinden satışa sunulan Açıköğretim kitapları sadece 10 TL karşılığında satılmaktadır. Kitap satış sitesi üzerinden halen 20 farklı kategoride 740 kitap satışa sunulmuştur. Sisteme yeni kitapların eklenmesi ile çalışmalar hızla devam etmektedir. Kitap satış sistemine halen 5 bin 878 kişinin kayıtlıdır. Sitemiz üzerinden en yoğun ilgiyi Psikoloji, Sağlık Bilimleri, Bilgi Teknolojileri-Matematik, Coğrafi Bilgi Sistemleri, alanlarındaki kitaplar görmektedir. https://kitapsatis.anadolu.edu.tr adresi üzerinden Psikolojiye Giriş, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, İslam Düşünce Tarihi, Sağlık Kurumları Mevzuatı, Halkla İlişkiler, Genel Muhasebe I, Genel Matematik, Temel Veteriner Anatomi, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Medeni Hukuk I kitapları en çok satılan kitaplardır.”