Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği görevlileri tarafından lise 9. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Gençlik ve Güvenli Gelecek” adı altında farkındalık eğitimi verdi.

Yaklaşık 15 gün süreyle Ayvalık’taki liselerde bulunan öğrencilere, üniversiteye hazırlanırken ve üniversiteye kayıt döneminde karşılaşacakları sorunlar, terör örgütleri, bu örgütlerin gençler üzerindeki propaganda faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı bilgilendirme faaliyetinde; doğru bilgi, algı yönetimi, gerçek arkadaş, aile ve terör başlıkları altında işlendi. Eğitimlerde; okul idareleri tarafından, verilen eğitimin diğer sınıflara da aktarılması yönünde talepler de mercek altına alındı.

Öğrencilerin pür dikkat dinledikleri eğitim süresince konu ile ilgili soruları cevaplandırılarak geri bildirim mesajlarının da alınması dikkatlerden kaçmadı.

Öğrenciler üzerinde olumlu katkılar yaptığı gözlenen Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis memurları tarafından verilen eğitim seminerlerinin önümüzdeki dönemlerde de süreceği öğrenildi.